Női kézilabda

2023.12.08. 15:32

Nem súlyos a mosonmagyaróvári Szemerey Zsófi sérülése, de már nem véd a világbajnokságon

Nem súlyos a sérülése Szemerey Zsófinak, a magyar válogatott kapusának, ám várhatóan már nem léphet pályára a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

Kisalföld.hu

Ez a mozdulat eredményezte a mosonmagyaróváriak kapusának sérülését.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Motherson Mosonmagyaróvár 29 éves hálóőre csütörtökön a középdöntő első fordulójában alig fél perce volt a pályán, amikor egy szenegáli játékos nekiesett és elsodorta a lábát. Szemereyt le kellett segíteni a pályáról, a Scandinavium Csarnokot pedig bekötött jobb térddel, mankóval bicegve hagyta el, és azzal érkezett a pénteki ebédhez is a csapat szállodájában.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta: a csütörtöki MRI-vizsgálatok alapján a helyi orvosok szerint nincs sem szalag-, sem porcsérülése, a felvételeket magyar orvosokkal is megnézetik majd, hogy minél biztosabb legyen a diagnózis.

"Reálisan nézve a világbajnokságon már nem lesz bevethető, az orvosi stábtól folyamatosan kapja a kezeléseket, mindent megtesznek a mielőbbi felépüléséért, ám egy térdsérülésnél, még ha csak zúzódás is, ez eltart egy ideig" - fogalmazott.

A 35 tagú bő keretből a kapusok közül a vb előtt Szikora Melinda ugyancsak térdsérüléssel dőlt ki, míg Janurik Kinga térdműtéte után nem épült fel a vb-rajtra. Szemerey sérülésével a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka mellett a 21 éves Bukovszky Anna maradt bevethető hálóőr a 18-as keretben.

"Szűk a mozgástér, nem tervezünk semmilyen cserét, Blanka és Anna majd megoldják" - szögezte le a kapitány.

A montenegróiak Horvátország ellen csütörtökön megsérült kapusa, Marta Batinovic nem volt ilyen szerencsés, mivel elülső keresztszalagja elszakadt, hosszú kihagyás vár rá a válogatott közösségi oldalának beszámolója szerint.

Szemerey Zsófi így nyilatkozott az állapotáról:

Először is köszönöm a kérdést, már jobban vagyok. Sajnos ebben a szituációban elkerülhetetlen volt az ütközés. Miután a kispad mögött a stáb megnézte a lábamat, egyből vittek az orvosi szobába. Ott volt egy kisebb vizsgálat, majd rögtön intézték az MRI-vizsgálatot, ahová azonnal indultunk is. Egy svéd doktor még este megnézte a lábamat, jelezte, hogy a képeken a szalagoknál es a porcnál sem lát elváltozást, így ez alapján kaptam kezeléseket a szállason. Ennek köszönhetően reggel már jobb volt a helyzet, de azt mondták, hogy amíg az otthoni orvos nem látja a vizsgálat eredményét, addig a biztonság kedvéért még használjak mankót, és ne terheljem száz százalékosan a térdem. Szombaton kapjuk kézhez a felvételt, és ezt egyből küldjük Magyarországra. Reménykedünk, hogy megerősítő válaszok érkeznek majd onnan. Makacsnak, keménynek tartom magam, így én meg nem tettem le arról, hogy játszhatok a világbajnokságon, de addig is, amiben tudom, kívülről segítem a lányokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában