Férfi kosárlabda

2023.12.29. 12:06

NB I – Megfogyatkozva is győzelemre tör a Sopron KC

Szombaton 17 órakor szűkebb kerettel fogadja a Novomatic-arénában a Sopron KC a Kecskemétet.

Kisalföld.hu

Molnár Mártonékra (6) nem vár könnyű mérkőzés a Kecskemét ellen.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Mint arról beszámoltunk, a klub megvált Amorie Archibaldtól, miután az amerikai kosaras nem tért vissza a megadott határidőre a szabadságáról.

 

A történtek kapcsán Gasper Potocnik, az SKC vezetőedzője a következőket mondta: „Mint mindenben, így a sportban is közrejátszhat az emberi tényező. Történt, ami történt, nem örülünk neki, és dolgozunk Archibald pótlásán. Nélküle, szűkebb kerettel kell pályára lépnünk a Kecskemét ellen.”

Az edző hozzátette: tart tőle, hogy nem csak az angolosan távozó amerikai lesz a csapat egyetlen hiányzója, hiszen, többen is betegeskedtek az elmúlt napokban. A szakember hangsúlyozta: a hiányzások a felkészülés jellegét is befolyásolta, a munka messze nem volt ideális.

A riválisról úgy vélekedett Potocnik, hogy nagyon jó szerkezetű, sok rutinos játékos alkotta, nagyon összeszokott társaság látogat hozzájuk, amely ellen nagyon nehéz hatékonyan, jól és eredményesen játszani. A szlovén tréner ismeri a Kecskemét új játékosát is, a 31 éves, 207 centis Marko Lukovicsot. Mint mondta, Szlovéniában is játszott, onnan ismeri, képzett, tapasztalt kosaras. A soproniak edzője szerint egy új játékos első meccse nagyon jól, de rosszul is „elsülhet”.

Mindent egybevetve Potocnik úgy vélekedett, bár vannak nehézségek a csapatnál, Archibaldot csapatként kell pótolni. Aki hadra fogható lesz, annak a lehetőségeihez képest teljes erőbedobással, energiával és koncentrációval kell játszania.

A vezetőedző kiemelte: a jelenlegi nehéz helyzetben fokozottan számít a csapatnak eddig is rengeteg pluszt adó szurkolótábor támogatására, hogy a lelátóról érkező segítség bele tudja hajszolni csapatát az újabb sikerbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában