Női kézilabda

2023.11.28. 18:08

Edzője szerint kiegyensúlyozottabb lett a Motherson Mosonmagyaróvár játéka

Gyurka János vezetőedző szerint kiegyensúlyozottabbá vált a női kézilabda NB I tabellájának élén álló Motherson Mosonmagyaróvár játéka.

Kisalföld.hu

Gyurka János szerint eddig nagyszerűen teljesített a csapata.

Fotó: mkcse.hu

Az óváriak tíz győzelemmel és egy vereséggel zárták az őszi szezont, szeptember elején például 33–30-ra nyertek házigazdaként a címvédő Győri Audi ETO KC ellen.

"Jól teljesítettek a lányok, jól küzdöttek. Fejlődtek, és kiegyensúlyozottabb játékot mutattunk, mint ami az előző években jellemzett bennünket" – mondta a szakvezető az M1 aktuális csatornán. Mivel a bajnokság a szerdán kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünetel, a játékosok egy hét pihenőt kaptak, de közben egyéni program szerint edzeniük kellett.

"Szükség volt a pihenőre, hiszen mostantól nehezebb menetelés előtt állunk, és nem fogunk tudni teljes értékű munkát végezni" – közölte Gyurka.

Hozzátette, a következő hetekben az egyéni technikát és a dinamikát fejlesztik majd, december végétől pedig a regeneráció, az energia-visszanyerés és a prevenció kerül előtérbe, hiszen a bajnokságon és a Magyar Kupán kívül az Európa Liga csoportkörében is érdekeltek lesznek.

"Az első hely irreális lenne, de a korábban kitűzött céljaink nem változtak" – jegyezte meg az NB I-es listavezető pozíciójuk kapcsán.

A nyári szünetben érkezett balszélső, Schatzl Natalie elmondta, számára a győriek legyőzése volt az ősz csúcspontja, annál is inkább, mert pályafutása során most nyert először nővére, az Audi-ETO-ban szereplő Schatzl Nadine ellen.

"Nagyon örülök, hogy ennyire jól kezdtük a szezont, de a nagyja még hátra van, sőt az Európa Liga még csak most jön, szóval bőven van feladatunk" – magyarázta.

 

 

Schatzl szerint nehéz volt fenntartani a ritmust és a színvonalat, mert a játékosok többsége még nagyon fiatal, és ha kap egy ilyen impulzust, egy ilyen élményt – mint például az ETO legyőzése –, azt tudni kell a helyén kezelni, de Gyurka János erre nagyon figyel

Mint elárulta, a világbajnokság ideje alatt csiszolják azokat a dolgokat, amik még nem tökéletesek. Ilyenkor mindenre van idő, a figurákat, a védekezést és a gyorsaságot is fejlesztik.

A Mosonmagyaróvár december 20-án játssza következő mérkőzését, amikor a NEKA-t fogadja a Magyar Kupa negyedik fordulójában, amelynek tétje a negyeddöntőbe jutás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában