Megyei foci

2023.10.06. 16:15

Pár percet játszott, de egy pontot levontak a csapatától

Jogosulatlan szereplés miatt egy pontot levont a vármegyei III. osztályban szereplő Vág csapatának éves összeredményéből az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága, mivel az egyesület felnőttcsapatában lépett pályára a klub tartalékgárdájában – egy pótolt meccsen – egy nappal korábban kiállított játékosa.

A játékvezető döntései néha bizony következményekkel is járnak.

Fotó: Mediaworks/Illusztráció

Az eset érdekessége, hogy a tartalékegyüttesben kiállított labdarúgó valószínű pályára léphetett volna a felnőttcsapatban (eltiltást tartalékmeccsről kapott volna), csak nem másnap. A szabály szerint ugyanis a kiállított játékos nem rendelkezik mindaddig játékjogosultsággal, míg a fegyelmi vétségével kapcsolatosan a fegyelmi bizottság nem hoz döntést. Mivel azonban nem született határozat, a fiatal játékos – aki csupán a 82. percben állt be az ominózus felnőttmérkőzésen – nem szerepelhetett volna a felnőtt bajnoki találkozón, amit egyébként 3–0-ra elveszítettek a vágiak. Ha nyertek volna, a győzelemért járó három pontot is bukták volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában