Női kézilabda

2023.10.27. 21:11

NB I – Hazai pályán, mégis idegenben nyert a Motherson Mosonmagyaróvár – videó

Eredetileg Dunaújvárosban lett volna a mérkőzés, de az ottani csarnok beázott, így végül a mosonmagyaróvári UFM-arénában játszotta le újabb bajnokiját a Motherson MKC. A pályaválasztói jogot nem cserélték fel a csapatok, így a DKKA volt a házigazda. Gyurka János együttes magabiztosan győzött

Kisalföld.hu

Dunaújvárosi KKA–Motherson Mosonmagyaróvár 24–40 (11–20)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, 800 néző. V.: Felhő, Öcsi.

DKKA: Oguntoye – KRUPJÁK-MOLNÁR 5/2, Csáki 2, Bouti, Paróczy 1, Trawczynksa 4/2, Agócs. Cs.: Wéninger (kapus), Sallai 3, Szalai, Horváth P. 1, Moreno 2, Borgyos 2, Lakatos 1, Gajdos, NICK 3. Edző: Rapatyi Tamás.

MKC: SZEMEREY – Udvardi 1, PÁSZTOR 5, Albek 4, IVANCOK 5, TÓTH G. 4 , Stranigg 4/1. Cs.: Horváth Sz. (kapus), Tóth E. , Sztankovics, Bardi 1, Tóth N. 2 , Faragó 2, Varga E. 3/1, SCHATZL NATALIE 6, LANCZ 3. Edző: Gyurka János

Hétméteresek: 4/4, ill., 4/2. Kiállítások: 2 perc, ill., 8 perc. Piros lap: Gajdos (26.).

Pénteken reggel jött a hír, miszerint a dunaújvárosi sportcsarnok beázott, így a DKKA0ľMotherson Mosonmagyaróvár bajnoki mérkőzésnek új helyszínt kell találni. A két klub mindenben segítette egymást, így a találkozót végül Mosonmagyaróváron, az UFM-arénában rendezték.

 

Bár a hetedik percig sikerült tartania magát a Dunaújvárosnak, hamar megmutatkozott a két csapat közti különbség. A Mosonmagyaróvár 2–2 után folyamatosan növelte az előnyét. Ivancok és Pásztor vezérletével negyed óra után már 4–10 volt az állás. Szemerey ezúttal is fantasztikus formában védett, neki és az MKC remek védekezőjátékának is köszönhetően a 25. percre már kilenc gól volt közte. A 26. percben elveszítette az egyik jó formájában játszó játékosát a Mosonmagyaróvár. Gajdos ütközött Tóth Nikivel, aki rosszul ért földet, fejét beverte a padlóba, így nem tudta folytatni a játékot. Tóth Nikit agyrázkódás gyanújával kórházba szállították, Gajdos pedig piros lapot kapott.

A folytatásban is tovább menetelt a Mosonmagyaróvár. Schatzl és Lancz vezérletével a 45. percre már 30–16-ra vezetett az MKC. Gyurka János a második félidőben már mindenkinek játéklehetőséget adott, ám a nagy különbségű győzelem így sem forgott veszélyben.

Gyurka János: – Előzetesen tartottam attól, hogy ez a helyzet majd megzavarja a lányokat, de szerencsére nagyon jól álltak a lányok a mérkőzéshez. A mérkőzés elején nem volt meg a teljes koncentráció, nem tudtunk minden lehetőséget gólra váltani. A védekezésünk azonban nagyon feszes volt, valamint Szemerey Zsófi ismét nagyon jól védett. Ezt követően már irányítani tudtuk és stabilizáltuk a játékunkat.

Rapatyi Tamás: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ez a helyszíncsere bennünket is megzavart, ugyanakkor, amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani. Rengeteg ziccert kihagytunk, ez elbizonytalanította a játékunkat, de nem adtuk fel, ezt mindenképpen pozitívként értékelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában