Női labdarúgás

2023.10.20. 08:15

Legenda lehetne Győrben, ha bajnokságot nyer az ETO-val

A sportág egyik legeredményesebb edzője, Dörnyei Balázs tegnap ünnepelte az ötvenedik születésnapját. Az ETO-val ebben a szezonban szeretne bajnokságot és kupát is nyerni.

Papp Győző

Dörnyei Balázs: A döntőben szeretnénk most egyet előrelépni. Fotó: Csapó Balázs

„Tudom, hogy az ötven kerek szám, de nem készítettem semmilyen számvetést ebből az alkalomból – kezdi Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője. – Ezt inkább a szezon végére tartogatom” – teszi hozzá nevetve. 

A szakember a harmadik idényében dolgozik Győrött. 

Napjainkban egy jól induló, nagyszerű projekt közepén vagyunk és sokat dolgozunk azért, hogy ez később még sikeresebb legyen. Vendégmunkás vagyok itt, de szeretek Győrben dolgozni, élni. Ez egy élhető város, ahol tisztelettel és szeretettel fogadtak, csakúgy, mint az ETO-nál. Jól is érzem magam, de azért nem tervezem azt, hogy itt fogok meg- öregedni... Ha már a számvetést kérdezte, annak azért megpróbálok utánanézni, hogy a látványsportágakban hány olyan szakember dolgozik, aki bajnokságot és kupát is tudott nyerni a csapataival.

Dörnyei Balázsnak hosszú a listája: számításai szerint a Ferencvárosnál 5 bajnoki címet szerzett, a kupát kilenc alkalommal nyerte meg zsinórban, ebből az utóbbi kettő a győri időszakára esik. 

Dörnyei Balázs. Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport 

„Horváth Cs. Attila, a női szakág vezetője azt mondta nekem: érhetek el bármilyen eredményeket Győrben, de legendává csak akkor válhatok, ha bajnokságot nyerünk, és legfőképpen a Fradival szemben – folytatja mosolyogva Dörnyei Balázs. – Ha nem is a legendaságért, a döntőben szeretnénk most egyet előrelépni, és ez egyenlő a bajnoki cím megszerzésével. Az eddig begyűjtött medálokból nekem egyetlen példányom sincs, mindig elosztogattam amiket kaptam olyan embereknek, akik a háttérből segítették a munkámat. Most megtartanám az aranyérmemet.” 

A szakember azt mondja, a tavaly történtekkel ellentétben jövő tavasszal már két-három fordulóval a bajnokság vége előtt szeretnék bebiztosítani a helyüket a fináléban. 
„Ehhez jó alapot ad a játékoskeretünk. A korábban is itt lévő lányok mellé a nyáron olyan futballistákat igazoltunk, akik sikerre éhes karakterek, értékes sportemberek. Nemcsak a játéktudásukat vettük figyelembe, hanem azt is, mennyire tanulékonyak, együttműködők és mennyire küzdőképesek. Eddig csak a legjobbakat mondhatom.” 
A másik sorozatban, a Magyar Kupában meg akarják védeni a címüket. 

 

A kupa remek alkalom arra is, hogy reflektorfény vetüljön a lányokra: a finálét közvetíti a televízió, jó stadionban játszhatnak, szurkolnak nekik. A bajnoki döntő mellett ekkor érezhetik magukat igazán labdarúgónak

 – említette végül Dörnyei Balázs, aki ünnepelni csak a pénteki bajnoki forduló után akar. Három ponttal. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában