Győzelem

2023.10.18. 11:46

A Széchenyi István Egyetem nyerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Floorballbajnokságot

A győri Széchenyi István Egyetem történetének első floorballbajnoki címét könyvelhette el a Magyar Egyetem Főiskolai Országos Bajnokságon (MEFOB). A siker értékét növeli, hogy az aranyérem mellé a csapat egyik játékosa, Velencei Marcell hódította el a torna legjobb játékosának járó serleget is.

Széchenyi Egyetem

A Széchenyi István Egyetem MEFOB-győztes floorballcsapata. Álló sor: Gasztonyi Tamás testnevelő tanár, csapatvezető, Odnoga Mátyás, Velencei Marcell, Papp Attila csapatkapitány, Szücs János Máté, Balog András, Koródi Zoltán. Guggoló sor: Csajághyi Bence, Horváth László, Plöchl Alexander, Tóth Dominik, Róth Nándor, Tóth Imre.

Forrás: SZE

A Széchenyi István Egyetem hagyományosan kitűnően szerepel a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által szervezett MEFOB-versenyeken. Legújabb sikerét egy különleges sportágban, a jégkoronghoz hasonló, de nem jégen, hanem teremben játszott labdajátékban, a floorballban aratta. A győri csapat tavaly a negyedik helyen zárt. Azóta tudatos csapatépítés zajlott, amelynek keretében versenyzési tapasztalatokkal rendelkező floorballos és jégkorongos hallgatók csatlakoztak az együtteshez. A rendszeres felkészülés és a friss játékosok érkezése az új tanévben egyből a dobogó tetejére repítette a Széchenyi-egyetem gárdáját.

„A csapat szorgalmasan készült itthon és az évközi tornákon is, ezért a tavalyi negyedik hely után, ha aranyéremre nem is, de dobogós helyezésre mindenképpen számítottam” – fogalmazott az eredménnyel kapcsolatban Papp Attila csapatkapitány. Odnoga Mátyás elsőéves rekreáció szakos hallgató hozzátette, fő sportága a jégkorong, de gyakorolják a teremváltozatot is. „Nyári időszakban a szárazedzéseken a felkészülésünk szerves részét képezi a floorball. Nagyon örülök az aranynak, hiszen ebben a sportágban ilyen rangos versenyen még nem vettem részt” – hangsúlyozta.

Gasztonyi Tamás, az intézmény testnevelő tanára, az együttes vezetője kiemelte, az egyetemi Sport- és Rekreációs Központ az elmúlt két évben egyre jobb feltételeket teremtett felkészülésükhöz. „Több ízben is indulhattunk tornákon, így az újonnan érkezőkkel együtt már komoly játékerőt képviselő gárdává formálódtunk. Bár a miskolci MEFOB-on minden meccsünk éles volt, a srácok olyan imponáló elszántsággal mentek fel a pályára, hogy ott senki sem állíthatott meg minket” – emelte ki.

A Széchenyi István Egyetem a dobogón a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemet előzte meg, míg a torna legjobb játékosa a győriek sport- és rekreációszervezés szakos hallgatója, Velencei Marcell lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában