Maratoni versenyszámot is tartottak

2023.09.24. 20:35

Örömmel mozogtak - Ötszázan futottak vasárnap Kapuváron - videó, fotók

Nagy szélben, esőben, hűvös hidegben startoltak el idén második alkalommal a KapuvárRun versenyzői vasárnap a Várárokban felállított nagy rendezvénysátorban a rajt-célkapuból.

Vámos Annamária

Riszpekt! Voltak, akik babakocsival is nekivágtak a futásnak. Fotók: Vámos Annamária

A kitartó sportolókat az ítéletidő sem tántorította el, hogy teljesítsék a maguk elé kitűzött távot. Közel négyszázan neveztek elő a versenyre és még szép számmal akadtak jelentkezők a futófesztivál reggelén is, így közel ötszáz sportoló vette fel a rajtcsomagját, melyben a verseny technikai pólóját és a támogatók ajándékait találták. Minden induló a verseny végén egy sorsoláson vett részt, ahol értékes nyereményeket osztottak ki.

A rendezvényt Tóth Imre a város alpolgármestere nyitotta meg, majd a kapuvári muskétások lövése indította.

Különböző kategóriákban volt lehetőség indulni. A futók 5 és 10 kilométeres távot, félmaratont és maratont teljesíthettek, valamint olyan versenyszámok szerepeltek a futófesztiválon, mint kutyás futás, Nordic Walking, illetve a maraton és a félmaraton csapatban, váltóban is végrehajtható volt. Minden teljesítő befutóérmet is kapott a helyezettek pedig a szponzorok jóvoltából értékes tárgynyereményeket kaptak.

Emellett a családbarát rendezvényen a fiatal korosztály számára egy BabyRace nevű versenyt rendeztek 200 méteres távval.

- A megyei iskolák között is hirdettünk versenyt és el lehet nyerni a vándorkupát. A cél az volt, hogy az intézmények minél több diákot indítsanak, akik közül a legjobbakat értékeljük és díjazzuk. A legnagyobb számú tanulót nevező iskola 50.000 forint értékű vásárlási utalvány kap jutalmul, amit iskolaszerekre, eszközökre költhet – mondta el Soós Olivér a rendezvény főszervezője.

Sok kapuvári lakos vett részt a futófesztiválon, illetve regisztráltak nevezőket Győr környékéről, Budapestről, Bécsből is, sőt a 69 éves Steve White az amerikai Seattle-ből érkezett. A 64 éves Kroer Werner Ausztriából jött és élete során eddig 326 maratont futott le.

Ebben a rossz időben sokkal megterhelőbb futni, főként a szél akadályoz nagyon – osztotta meg tapasztalatait Pócza Szabolcs kapuvári lakos, akinek a cél nem a győzelem, hanem a részvétel volt.

Az 5 kilométeres távot teljesítő hölgyek közül a győrújbaráti Varga Virág érkezett be először a célba, a férfi kategóriában ugyanekkora távon az aranyérmet Bíró Károly Róbert szerezte meg.

- Kisgyermekkorom óta sportoltam, teniszeztem és futballoztam, majd kézilabdáztam már versenyszerűen. A futás 18 éve 2005-ben került be az életembe. A középiskolában találkoztam a hosszútávfutással és nagyon megtetszett. Járok országszerte és külföldre is versenyekre, ez az első KapuvárRun-om – mondta el lapunknak az 5 kilométeren első helyezett Bíró Károly Róbert, aki a terepakadályfutás világában is érdekelt. A kapuvári futófesztivált kuponokkal is támogatta a győztes, aki az Élj-Szeress-Fuss online edzéstervezéssel foglalkozó csapat edzője.

A maraton futás győztesei a Sopronból érkező Nagy Hajnalka Tünde és Écsről Fülöp Norbert voltak.

A rendezvényt az Uniqum First Együttes dallamai zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában