Női kézilabda

2023.09.15. 09:27

Magyar rangadó – A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC a DVSC-t fogadja – videó

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában hazai pályán játszik a Győri Audi ETO KC, mely szombaton 16 órakor a DVSC-t fogadja az Audi-arénában. A BL-ben most először találkozik két magyar csapat a csoportkör során. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Kisalföld.hu

Rinka Duijndam az MTK ellen remekül védett.

Fotó: Kovács Anikó

„A szerda esti bajnoki mérkőzésen leginkább azt próbáltuk, hogy a koncentrációnkat hatvan percen keresztül fenn tudjuk tartani. Úgy gondolom, jól fókuszáltunk a mérkőzés nagy részében. Ezt szeretnénk tovább vinni, és a szombati, első hazai Bajnokok Ligája-találkozónkon ugyanezt kell alkalmaznunk. A Debrecen nagyon jó csapat, biztos vagyok abban, hogy kemény meccset játszunk majd velük” – mondta Ulrik Kirkely, az Audi-ETO vezetőedzője.

„Izgalmas mérkőzésre számítok a Debrecen ellen. Igazán különleges az, amikor azonos országból származó csapatok csapnak össze nemzetközi kupameccsen. A győzelemért küzdünk, de minden bizonnyal ellenfelünk is mindent megtesz azért, hogy megnyerje a meccset” – tekintett előre a mérkőzésre Rinka Duijndam, a győriek holland kapusa.

A Debreceni VSC-t 1948-ban alapították. Az idei évben fennállásának 75. évfordulóját ünneplő klub 1953-ban szerezte első magyar bajnoki címét. Ezt követően négy évvel később kiestek az első osztályból, és húsz éven keresztül a másodosztályban versenyeztek, 1979-ben jutottak fel újra az NB I-be.

A Bajnokok Ligájában szabadkártyával induló hajdúságiak az előző idényben is játszottak nemzetközi kupameccseket. Akkor az Európa Liga csoportkörében négy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, pontegyenlőségben az akkor még Rinka Duijndamot a keretében tudó norvég Sola HK-val. A továbbjutásról a rosszabb gólkülönbség miatt csúszott le Szilágyi Zoltán együttese.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában