Kajak-kenu

2023.09.03. 17:23

A győri versenyzők érem nélkül zárták a dániai világbajnokságot

A dániai Vejen Koldingban rendzték meg a maratoni világbajnokságot, melyen a magyar csapat hét arany-, négy ezüst- és öt bronzéremmel az összesített medálverseny élén zárta. A győri Graboplast VSE-t négy versenyző képviselte, érmet ezúttal egyikük sem nyert.

Kisalföld.hu

Kolozsvári Brúnó egy hatodik és egy tizedik hellyel zárt.

Fotó: kajakkenusport.hu

Kolozsvári Brúnó – a húszszoros világbajnok győri kajakos, Csay Renáta fia – a felnőtt K I rövid körös versenyében a 7. helyen végzett selejtezőfutamában, így bejutott a 20-as döntőbe. Itt a tizedik helyen végzett, ami azt mutatja, hogy komoly fejlődésen ment át egy év alatt a fiatal versenyző – még nincs 20 éves –, hiszen tavaly újoncként a 19. helyen zárt, most pedig a mezőny felét már megelőzte. A győzelmet Kopasz Bálint nagy ellenfele, a portugál Fernando Pimenta szerezte meg.

Varga Olivér K I 26 km-en az U23-asok versenyében a 18. helyen ért célba. A győri kajakosnak futam közben elromlott a pumpája, emiatt a technikai hiba miatt nem tudta tartani a kilenctagú élbollyal a lépést, a futam második felében pedig tovább csúszott vissza a mezőnyben. Ennek ellenére becsülettel küzdött, de több ezúttal nem volt a versenyében.

A női K I klasszikus távon a rutinos Czéllai-Vörös Zsófia indult. A győriek kiválósága szinte végig az élbolyban haladt, végül a hetedik helyet szerezte meg.

Férfi párosban az Eb-bronzérmes Boros Adrián, Kolozsvári Brúnó kettős a táv nagy részében a vezető nyolc-kilences boly elején haladt. A győri egység az utolsó futószakasz előtt nem sokkal szorult kissé hátrébb, végül a hatodik helyet sikerült megcsípni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában