Nő foci

2023.08.18. 12:36

Szinte teljes kerettel kezdheti a szezont az ETO női csapata

Megkezdi a 2023/2024-es bajnokságot az ETO FC Győr élvonalbeli női csapata is, amely szombaton 17 órakor Soroksáron lép pályára.

Dörnyei Balázs

Fotó: Csapó Balázs

A Magyar Kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes győri együttesnél megint jelentős változások történtek a nyáron, hiszen a gárdából nyolc játékos távozott, helyettük heten érkeztek más klubból, két tehetséges fiatal pedig az akadémiából került a felnőttek közé. A csapat több nemzetközi mérkőzést is játszott a felkészülés során, ám a sok sérülés miatt, egyetlen sem találkozón sem tudott teljes kerettel pályára lépni.

A 12 csapatos női Simple Liga idei mezőnye: FTC, ETO, MTK, Puskás Akadémia, Haladás, DVTK, Astra, Fehérvár, Szekszárd, Szeged, Soroksár, Budaörs.

„Szinte egy új csapat kialakításán dolgozunk, ám szerencsére az együttesünk gerince megmaradt, az érkezők pedig nagyon ambiciózus, sokra hivatott játékosok, akik nagyban segíthetnek a céljaink elérésében – mondta Dörnyei Balázs vezetőedző. – Az egyre erősödő mezőnyben, természetesen továbbra a magyar női labdarúgás élcsapata szeretnénk maradni, újra döntőket akarunk játszani, így ennek megfelelően készültünk, készülünk és lépünk majd pályára az elkövetkezendő tétmérkőzéseinken. Az első akadály szombaton Soroksáron vár ránk, ahol egy tehetséges fiatalokból álló együttes fogad bennünket, ám a célunk, hogy győzelemmel kezdjük meg az idei szezonunkat. Sérülések miatt, rövidebb-hosszabb időre, jónéhányan kidőltek a sorból a felkészülés során, így Borók, Frajtovics, Kovács Laura, Kocsán, Süle, Zágonyi és Semanova sincs még százszázalékos állapotban, de szerencsére, a jelek szerint, teljes kerettel utazhatunk majd Soroksárra.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában