Edzőmeccs

2023.08.18. 18:35

Először hazai pályán az Audi-ETO – Szombaton 17 órakor a Nantes lesz az ellenfél – videók

Szombaton 17 órakor az Audi-ETO a francia Nantes együttesét fogadja az Audi-ETO női kézilabdacsapata. A mérkőzést a hagyományokhoz híven az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg az Audi Arénában, akik pedig nem tudnak ott lenni a helyszínen, a Sport TV élő közvetítésében követhetik a meccset.

Kisalföld.hu

Bruna de Paulát először láthatják hazai pályán zöld-fehér mezben a győri szurkolók.

Fotó: Lau Nielsen

A győriek eddig két felkészülési találkozón vannak túl: a dániai edzőtáborozás során előbb a vendéglátó Odensét  győzték le 28–25-re, majd a szintén dán Ikast ellen 33–26-os sikerrel jöhettek le a pályáról a zöld-fehérek.

„Nagyon várom a szombati találkozót. Győri-Lukács Viktória és én nem tartottunk a csapattal a dániai edzőtáborba, így számunkra ez lesz az első felkészülési meccs. A Nantes nagyon gyors kézilabdát játszik, erős fizikumú játékosai vannak, szerintem ilyen kaliberű ellenfélre van szükségünk az alapozás során. Saját magunk játékára, az újítások finomhangolására fogunk koncentrálni szombaton. Az, hogy szurkolóink előtt léphetünk pályára, még nagyobb motivációt ad” – nyilatkozta a válogatott balszélső, Fodor Csenge a klub honlapján.

„Nagyon örülök, hogy olyan jó felépítésű csapat ellen készülhetünk, mint a Nantes. Fontosnak, egyfajta kihívásnak tartom az alapozási időszakban, hogy erős riválisokkal játsszuk az edzőmérkőzéseket. Szombaton a fókuszt a saját játékunkra helyezzük, amelyet egyre inkább sikerül megtalálni” – mondta Ulrik Kirkely vezetőedző.

Az Audi Aréna Győr főbejáratán szombaton 16 órától lehet belépni, és az első emeleti tribünökön helyet foglalni. A szurkolói bolt ezúttal is nyitva tart, így az érdeklődők vásárolhatnak a relikviák közül, amelyeket a lefújást követően akár dedikáltathatnak is, mivel a találkozót követően a pálya szélén lesz lehetőség találkozni a kedvencekkel.

A franciák ezt megelőzően egyébként a Motherson-Mosonmagyaróvárral készültek, egy edzőmeccset játszott is a két gárda, azt a franciák nyerték 31–26-ra.

Közösen is edzettek

A héten Győrben készült egymással a Nantes és az Audi-ETO. A közös munkáról így beszélt Stine Oftedal, a győriek norvég irányítója: „Mindig különleges egy másik csapattal közösen készülni, hiszen kevésbé ismerjük egymást. Kívülről úgy tűnhetett, mintha inkább mérkőzést játszanánk, de valójában különböző szituációkat gyakoroltunk. A Nantes rendkívül jó felépítésű, erős együttes, amely a játékukon is meglátszik.

„Az, hogy a világ legjobb játékosait felvonultató ETO-val közösen edzhettünk, mindenképp megtisztelő volt számunkra. Ulrik Kirkely nagyszerű edző, örülök annak, hogy a győrieket vezetheti. A közös edzés alkalmával a fő célunk a védekezés gyakorlása volt, de kipróbáltunk gyorsabb támadóformákat is” – vélekedett Helle Thomsen, a Nantes vezetőedzője.

Fiatalok pótolták a válogatottakat

A dániai edzőtáborban egyébként két fiatal játékos nagy lehetőséghez jutott, hiszen mint azt Fodor Csenge is említette, ő és Győri-Lukács Viktória a felnőttválogatott összetartása miatt nem tarthatott a csapattal Odensébe, a helyükre a szakmai stáb döntése értelmében a győri akadémia két tehetsége, Farkas Eszter és Balogh Lili ugrott be.

A klub közösségi oldalán a két játékos elmondta: nagyszerűen érezték magukat, hatalmas élmény volt számukra ez az edzőtábor és az, hogy pályára léphettek az edzőmeccseken is.

Hozzátették: teljesen más volt a külföldi ellenfél ellen játszani, mint amit itthon, a saját bajnokságukban megszoktak a fiatalok.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában