Szuperliga

2023.07.13. 15:35

Sérüléshullám ellenére is veretlenül jutott elődöntőbe a GYAC, csoportelsők a győri teniszezők - videós riport Marozsán Fábiánnal, fotók

A Somogyi Elektronic-GYAC háromszoros címvédő csapata az összes csoportmérkőzését megnyerte a férfi teniszezők hazai szuperligájában. A sorozatban negyedik magyar bajnoki címére hajtó együttes azonban nincs könnyű helyzetben a hétvégi négyes finálé előtt, hisz két alapember, Valkusz Máté és Fajta Péter is sérült.

Szeghalmi Balázs

Marozsán Fábián a Kálóczy téri pályákon: a második legjobb magyar férfi teniszező nem csak győzött, jó tanácsokkal is biztatta a győri teniszező gyerekeket. Fotó: Rákóczy Ádám

Eredményes „helyettesítések”

A világranglistán top 200-as Valkusz Máté és az egyik legnagyobb hazai ígéretnek tartott Fajta Péter „helyettesítése” azonban egyelőre működött. A Los Angeles-i Egyetemről hazatért Makk Péter eddig játékot is alig vesztett, a többszörös korábbi korosztályos magyar bajnok Bíró André kisebb bokasérüléssel küszködve is két meccset nyert, míg a csapat új igazolása, a pozsonyi Matej Maruscak nem vesztett egyes mérkőzést.

A GYAC legerősebb játékosa, Marozsán Fábián szintén veretlenül zárta az alapszakaszt; Fábi három egyes és két páros győzelemmel járult hozzá a győri sikerszéria folytatásához.

Élvezettel játszik Győrben

„Valóban rengeteg meccs van a lábamban, az elmúlt hónapokban sok tornán szerepeltem, de pillanatra nem fordult meg a fejemben, hogy ne játsszak a csoportkörben a hazai szuperligában. Élvezem a csapatmérkőzések hangulatát, szeretek Győrben a Kálóczy téren teniszezni” – kezdte kérdésünkre Marozsán Fábián. A világranglistán 96. helyen álló teniszező örömmel tette hozzá: akárcsak tavaly, idén is beszélgetett kicsit, jó tanácsokat adott a győri teniszező gyerekeknek.

„A magyar tenisz ünnepe is lenne”

Papírforma szerint a Somogyi Elektronic-GYAC idén is az MTK-val vívja a szuperliga döntőjét a fővárosban vasárnap. Ezen a találkozó összejöhet a rangadó Fucsovics Márton és Marozsán Fábián között, amiről szintén faggattuk a második számú magyar férfi teniszezőt.

„Nagyon örülnék annak, ha összecsapnánk és remek mérkőzést vívnánk Marcival. Úgy gondolom, hogy ez kicsit a magyar tenisz ünnepe is lenne egyben, a teniszbarátokat is vonzaná a meccsünk” – válaszolta Marozsán Fábián, akinek több tucatnyian szurkoltak a révfalui pályán.

Nem áll meg verkli a profiknál

Májusban a római ATP-versenyen a világelső Carlos Alcarazt is legyőző játékos számára jövő héten sem áll meg a verkli, az olaszországi Triesztben vesz részt Challenger-tornán.

„Ezután nem utazom messze, a horvátországi Umagban indulok egy 250-es ATP-versenyen. Terveim szerint az Adriai-tengernél rendezett két verseny után újabb olaszországi Challengeren-versenyen gyűjtök további világranglista pontokat, majd Észak-Amerikába repülök. A US Open előtt Winston-Salemben szeretném élesíteni formámat az év utolsó Grand Slam-versenyére” – búcsúzott Marozsán Fábián.

Szuperliga eredmények

GYAC-Siófoki Spartacus 5-2

Győri pontszerzők: Marozsán Fábián, Bíró André, Makk Péter, Matej Maruscak, Marozsán-Somogyi

GYAC-Vasas SC 4-3

Győri pontszerzők: Marozsán Fábián, Makk Péter, Matej Maruscak, Marozsán-Makk

GYAC-Diego 5-2

Győri pontszerzők: Marozsán Fábián, Bíró André, Makk Péter, Matej Maruscak, Marozsán-Makk
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában