Támogatás

2023.07.29. 09:46

Ösztöndíjjal segíti a SMAFC sportolóit a biztonsági cég

Sportolók, vezetőik és a támogatást nyújtó cégcsoport is azt reméli, hagyományt teremtenek: a SMAFC két, európai és világversenyeken is induló soproni sportolóját mától ösztöndíjjal támogatja a Patent Security.

Kisalföld.hu

Trulik Marietta, a Patent területi igazgatója, Horváth József, a SMAFC elnöke és a két tehetséges soproni sportoló; Domány Emma és Sáli Barnabás. Mindnyájan remélik, hogy kapcsolatukból még sok jó származik...

Tehetséges, versenyszerűen sportoló fiatalokat támogat a Patent cégcsoport S.O.S Alapítványa. A megyében az elmúlt években több mint tíz szerencsés részesült a karrierjüket segítő ösztöndíjból, de a soproni területi igazgatóság most úgy döntött, a város kiemelt tehetségeit is felkarolja. Ilyenből viszont sok van, nem volt könnyű a választás.

– A Patent kifejezetten azért hozta létre ezt az alapítványt, hogy a versenyszerűen sportoló fiatalokat segítse. Támogattunk már kajakost, kosárlabdázót, ökölvívót, súlyemelőt is, most egy atlétára és a fallabda egy tehetséges versenyzőjére esett a választás – mondta el az ösztöndíj ünnepélyes bejelentése alkalmával Fábián György, a Patent Security marketingigazgatója. Trulik Marietta területi igazgatóval keresték a támogatásra érdemes soproni fiatalokat, ebben többek között Kósa István, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség elnöke volt a segítségükre.

– Óriási fejlődésen ment át az elmúlt időszakban a SMAFC, egyre több sportolót vett védőszárnyai alá, sikeres fiatalokat igazolt le, többek között ezért is ajánlottam az egyetemi klubot a Patent figyelmébe – árulta el Kósa István.

– Nehéz volt választani – vette át a szót Horváth József, a SMAFC elnöke –, hiszen valóban sok eredményes fiatal tartozik a SMAFC-hoz. Végül úgy döntöttünk, azt a két tehetséges sportolónkat juttatjuk a lehetőséghez, akik európai és világversenyeken is szerepelnek. A nevükben is köszönjük a támogatást.

A Patent Security Dolmány Emma hegyi futót és Sáli Barnabás fallabdázót segíti egy éven át havi huszonötezer forintos ösztöndíjjal.

A 16 esztendős hegyi futó Dolmány Emma korhátrányosként vett részt a francia Annecyben megrendezett U18-as világbajnokságon. Az egyik legfiatalabb versenyzője volt a rendkívül nehéz pályán rendezett futamnak, és a több mint ötven induló közül a 30. helyen végzett.

Sáli Barnabás ugyancsak 16 éves, édesapja hatására már hétéves kora óta fallabdázik. Ötszörös korosztályos magyar bajnok, itthon gyakorlatilag nincs is ellenfele. Rendszeres résztvevője nemzetközi versenyeknek, megnyerte az egyik legnehezebbet, az Italien Junior Opent. Az U17-es nemzetközi ranglistán a negyedik helyen jegyzik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában