Labdarúgás

2023.07.17. 11:03

Fiatal védő érkezett az ETO-hoz a DAC-tól

Kovács Márk már a nyári alapozás eleje óta az ETO-val készül, a dunaszerdahelyi DAC szerezte meg a román másodosztályú FK Csíkszereda gárdájátől, és a következő szezonra Győrbe adta kölcsön.

Kisalföld.hu

A 19 esztendős védő, Kovács Márk a felkészülési mérkőzéseken játéklehetőséget kapott az ETO-ban és ezzeé élni tudott. egy évig a csapatot erősítheti. 

A Nagyváradon született védő szülővárosában ismerkedett meg a labdarúgással, ami után az első jelentős állomáshelye a harmadosztályú CA gárdája volt, ahol állandó játéklehetőséghez jutott. Kovács Márk több alkalommal pályára lépett a román utánpótlás-válogatottakban, melynek színeiben az U19-es EB elitkörében is játszott.

Tavaly nyáron igazolta le a román másodosztályú FK Csíkszereda Miercurea Ciuc, ahol szinte minden mérkőzésen szóhoz jutott. Ebben az átigazolási időszakban a DAC játékosa lett, a szlovákiai klub adta egy évre kölcsön Győrbe.

Az a legfontosabb célom, hogy a csapattal együtt a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a következő idényben. Szeretnék sok játéklehetőséghez jutni, ezáltal a lehető legtöbbet fejlődni az ETO színeiben. Izgatottan várom a rajtot. A beilleszkedéssel nem volt probléma, emellett vannak ismerős arcok az öltözőben, többek között a szintén nemrég igazolt Yasin Hamed – mondta Kovács Márk a klub honlapján. 

Köteles László a védelem stabilizálását várja Márktól, aki reményei szerint nagy segítségére lesz a csapatnak.

Újabb tehetséges fiatal játékossal bővült a keretünk, aki a védelemben több poszton is tud játszani, így sok a variációs lehetőségünk – kezdte Köteles László. - Amikor néztem a játékát, az fogott meg benne, hogy fiatal kora ellenére nagyon érett játékot mutat a pályán, a képességei megkérdőjelezhetetlenek. Bízom benne, hogy komoly értéket fog képviselni a csapaton belül.                           

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában