Tenisz Grand Slam

2023.07.04. 17:22

A győri kötődésű teniszező, Marozsán Fábián pályafutása újabb mérföldkőhöz ért

A győri kötődésű Marozsán Fábián szerint újabb mérföldkőhöz érkezett el a karrierjében azzal, hogy főtáblán szerepelt a wimbledoni teniszbajnokságon.

kisalfold.hu

Marozsán Fábián – bár kikapott – élvezte a játékot a belga David Goffin ellen a wimbledoni teniszbajnokságon.

Fotó: Tolga Akmen/MTI

A világranglistán 96. játékos az M1 aktuális csatornának elmondta, későbbre várta ezt az áttörést:

„Azt hittem, ez csak a US Openen jön majd össze, de sokat dolgoztam rajta, hogy sikerüljön. Életemben először voltam szerencsés vesztes egy versenyen, és sajnos nem igazán tudtam élni a lehetőséggel, az eredmény elég csúnya lett” – utalt arra, hogy a hétfői nyitókörben 6:2, 5:7, 6:2, 6:0-ra kikapott a belga David Goffintől.

„Szettet nyertem egy korábbi top tízes ellenféllel szemben, aki tavaly itt negyeddöntős volt, ráadásul úgy, hogy életemben először játszottam füvön Londonban. Az bánt, hogy az egyenlítés után nem vittem tovább a lendületet, de elsőre nem volt ez rossz, és topformában sem biztos, hogy megvertem volna. Nem a fű lesz a kedvenc borításom, de ha lesznek szép eredményeim rajta, akkor ez talán változhat” – mondta tréfásan.

Az utóbbi két hónapban rengeteg dolog történt az elmúlt években a Szuperligát nyert Somogyi Electronic-GYAC-ot erősítő sportolóval: legyőzte Rómában a világelső Alcarazt, challenger-tornát nyert Perugiában, bekerült a top 100-ba, és főtáblás lett Wimbledonban.

„Az eredmények ismeretében változhatnak a terveim, ha maradok a legjobb százban, akkor több ATP-tornán indulok majd. A következő célom az, hogy meccset nyerjek Grand Slam-főtáblán” – jelentette ki Marozsán Fábián, majd rátért a nyári tervekre: „Otthon egy kis pihenő következik, aztán a jön a Szuperliga, július közepétől pedig a trieszti challenger-viadal, utána főtábla Umagban, majd megpróbálom megvédeni a címemet Banja Lukában, aztán kezdődik a felkészülés Amerikára” – sorolta Marozsán, aki a tengerentúlon a winston-salemi 250-es viadallal hangol majd a US Openre, ahol már korábban eldőlt, hogy a főtáblán kezd majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában