Gyűjtés

2023.06.13. 13:33

Összefogtak Vilikéért Várbalogon a focicsapat tagjai

Egy igazi csapat ereje, tenni akarása nem mindig csak a játéktéren mutatkozik meg, akadnak olyan társaságok melyek számára az is fontos, hogy arra rászorulóknak segítsenek.Ilyen együttes a megyei III. osztályú Várbalog is, amely nemrég több mint százezer forintot gyűjtött össze a súlyos betegséggel küszködő Bertalan Vilikének.

Szeitz Tibor

Vilike édesapja, sőt, a nagypapája is Várbalogon focizott, egyértelmű volt, hogy ha tudunk, segítünk

– kezdte Németh Tivadar, a helyi együttes mindenese.

Korábban már többen is támogatták Vilike gyógykezelését, nemrég a jánossomorjai Őrvidék Kapuja motorosai segítettek egy akciójukkal, korábban Kalmár Zsolték, a magyar válogatott ajánlott fel hatmillió forintot a kisfiú spanyolországi műtétjére és az azt követő kezelésekre.”

A várbalogi csapat nem először segített, most Vilikének gyűjtöttek.

A nemzeti együttes egyébként Vilike mellett még egy beteg kisfiúnak és egy gyermek-hospice-háznak ajánlott fel kereken húszmillió forintot. 

A nyolcéves várbalogi kisfiú koraszülöttként jött a világra. Oxigénhiány lépett fel és ennek következtében úgynevezett izomtónuszavar alakult ki nála, ami azt jelenti, hogy a végtagjain feszes az izomzat, a nyaki és háti izomzat viszont laza. Emiatt folyamatos fejlesztésekre van szüksége. Kéthetes korában az egyik fertőzés miatt kilyukadt a vékonybele. Az orvosok nagyon kevés esélyt adtak neki. Egy hónapos korában kiderült, hogy ciszták keletkeztek a fejében. Ám ő már akkor is megmutatta, hogy mekkora erő és élni akarás van benne. 

„Volt rá példa, hogy a dunaszigeti és az újrónafői futballcsapattal együtt segítettünk egy újrónafői kislánynak. Vilikének az egyik falunapon kezdtünk el gyűjteni, ahol a főzőcsapatunk hatvanötezer forintot dobott össze, amit a következő meccsünkön kipótoltunk száztizenötezerre.” 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában