Női kézilabda

2023.06.29. 08:25

Komáromban edzőtáborozott az amerikai kézilabda válogatott

Komáromban edzőtáborozott az Egyesült Államok felnőtt és junior női kézilabda-válogatottja Szabó Edina szövetségi kapitány vezetésével. Az utolsó edzésre a város polgármestere, dr. Molnár Attila is ellátogatott és komáromi ajándékokat adott át – adta hírül a komarom.hu.

kisalfold.hu

Az amerikai női kézilabda-válogatott az elmúlt napokban Komáromban készült fel a Négy Nemzet Tornájára. A dabasi eseményen Magyarország, Észak-Macedónia és Hollandia juniorválogatottjai ellen játszanak majd az amerikaiak. 

Komáromban edzőtáborozott az Egyesült Államok felnőtt és junior női kézilabda-válogatottja. A csapatokhoz dr. Molnár Attila polgármester is ellátogatott. Fotó: komarom.hu

Szabó Edina két éve lett az Egyesült Államok női kézilabdacsapatának szövetségi kapitánya, korábban játékosként 1986 és 1989 között 65 mérkőzésen 112 gólt szerzett a magyar válogatottban. Később férjével, Borsos Attilával Franciaországba költözött, és 15 évig a francia női válogatott menedzserigazgatójaként tevékenykedett, a csapat 2003-ban világbajnok lett (éppen a magyarokat verve a döntőben), 2009-ben és 2011-ben pedig vb-második. Itthon később irányította a Cornexit, valamint az Érdet is, a fehérváriakkal pedig 2005-ben megnyerte az EHF-kupát a Győr ellen. A szövetségi kapitány köszönetet mondott dr. Molnár Attilának és Becker Balázsnak, a KVSE elnökének, hogy a városi sportcsarnokban edzhettek. Mint mondta, kiváló körülmények között dolgozhattak, és a csapat tagjai mindannyian jól érezték magukat Komáromban. Az utolsó edzésnapon egy-egy mezt adtak át búcsúzóul a városvezetőnek és a sportvezetőnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában