Félezren lapátolnak

2023.06.24. 19:12

Evezős emlékverseny Győrben koszorúzással

A hétvégén rendezik Győrben a Győr-kupát, mely egyben a Némethy-Mihálkovics-emlékverseny is. A szombati eredményhirdetést rövid ünnepség előzte meg, a hagyományoknak megfelelően ismét megkoszorúzták az alapító elnökök emléktábláját.

kisalfold.hu

Félezer evezős versenyez a Győr-kupán.

Fotó: Csapó Balázs

A kétnapos Némethy-Mihálkovics-emlékversenyen 15 egyesület 500 versenyzője vesz részt Győrben. A szombati futamok után, még az eredményhirdetés előtt a hagyományos ünnepséget tartották meg a szervezők.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket: "Tizenöt éve fogalmazódott meg a gondolata ennek az emlékversenynek, melyre minden alkalommal meghívást kaptam, és ennek rendre eleget is tettem. Azt gondolom, Győr igazi fellegvára az evezésnek, hiszen tavaly kilencedik alkalommal érdemelte ki a legeredményesebb egyesületnek járó elismerést, reméljük, ez idén sem lesz másként. Efelé a két hét múlva, Szegeden rendezendő országos bajnokságon léphet nagyot a szakosztály. Kívánom, hogy ott is eredményesek legyen a GYAC evezősei, ezzel is a nap mint nap ebben a gyönyörű környezetben létező sportág komoly történelmi hagyományait folytatnák a maiak."

Borkai Zsolt, a Győri AC elnöke elmondta: "Jó látni, hogy ennyi sportoló vesz részt ezen az evezősversenyen. Komoly múltja van az evezésnek, az emlékversenynek Győrben, arra törekszünk, hogy ezt a hagyományt tovább ápoljuk a jövőben is. Minden sportolónak azt kívánom, hogy ugyanilyen elánnal, kedvvel járjon edzésre, hogy egyszer eljuthassanak olyan versenyekre, melyekről jelenleg csak álmodnak."

Az egyik alapító, Némethy Ernő rokonai is jelen voltak az eseményen, Némethy Györgyné Magdika néni üzenetét unokája felesége, dr. Czuczku Enikő tolmácsolta. Elmondta, nagy öröm számukra, hogy a szakosztály vezetői – élükön Papp Oszkárral – méltó módon őrzik Némethy Ernő és Mihálkovics Tivadar emlékét. 

A Győri AC-nál hagyomány, hogy időszakonként a hazai és nemzetközi eredményeket elért versenyzőket jutalmazzák. Ezúttal természetesen az evezősökön volt a sor, ajándékcsomagot vehetett át Borkai Zsolttól a serdülő ORV-n 2. helyezést elért Makai Samu és Tóth Bertold, valamint edzőjük Nagy Gábor, az ifjúsági Eb-n 4. Bencsics Hella és Füzi Boglárka, az ugyanitt bronzérmes Csizmadia Ádám, továbbá a varesei Világkupán 2. Szabó Bence. Utóbbiak edzője Alföldi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában