Férfi kosárlabda

2023.05.09. 20:17

Rájátszás – A Debrecen Sopronban győzött, így hátrányba került az SKC

Öt ponttal kapott ki hazai pályán az SKC, így a párharc állása 2–1 a DEAC javára.

kisalfold.hu

A tartalékos soproniak (fehérben) hazai pályán maradtak alul.

Fotó: Wölfinger Béla

 

Sopron KC–DEAC 70–75 (21–17, 11–17, 15–20, 23–21)

Sopron, férfi NB I, az 5–8. helyért, 3. mérkőzés, 800 néző. V.: Kapitány, Nagy V., Minár.

SKC: JOSEPH 17/6, Csendes 3/3, WHITE 24/3, Barnett 7, Schöll 2. Cs.: SITKU 9, Supola 6/6, Csátaljay 2. Edző: Kosztasz Flevarakisz.

DEAC: Govens 5, POLYÁK 11, Kenéz 3/3, DRENOVAC 32/9, TÓTH Á 10. Cs.: Garamvölgyi 7, Neuwirth 5/3, Gáspár 2. Edző: Andeljko Mandics.

Fiataljai ügyes megmozdulásainak, Csendes hármasának és Schöll bátor közeli kosarának köszönhetően 9–3-mal kezdett az SKC. Az öt pont körüli előnyt Joseph kosaraival tartották a soproniak. A szakasz hajrájában triplákkal fordított a DEAC, de a negyed öt soproni ponttal zárult. A második etap első felében Supola tripláján kívül másnak nem örülhettek a soproni szurkolók. A DEAC a szakasz derekán fordított. Ugyan visszavette a vezetést az SKC, a félidő 6–0-ás DEAC-rohammal és kétpontos vendég vezetéssel zárult.

A második félidőben váltott vezetéssel haladtak a felek, majd egy 7–1-es vendégrohammal hétpontos debreceni előnyről kezdődött a záróetap.  Ennek derekán két pontra feljött az SKC. de a hajrában a bokasérülése miatt Molnárt is nélkülöző SKC sorsa megpecsételődött, így a DEAC 2–1-re vezet a párharcban.

Kosztasz Flevarakisz: – Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Még mindig nem értem, miért játsszuk ezeket a meccseket, de szerintem más sem, de ez esély a fiatal játékosoknak. Csendes Péter harminckét percet játszott, Schöll Richárd tizenhetet, Sitku Márton szintén sokat. Ezek a fiatalok fontos részei lesznek a Sopronnak a következő szezonban, úgy gondolom, ez nagyon jó. Úgy szeretnénk befejezni a szezont, ahogy elkezdtük, versenyképes csapatként, úgy, hogy mindent megteszünk az összes mérkőzésen. Nem érdekel, ki hiányzik, nincsenek magas embereink, de mindenki megtette, ami tőle telt. A csapat egy része még itt van, és ezek a srácok mindent megpróbálnak, a végsőkig harcolnak, hogy megfordítsuk a párharcot.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában