Férfi kosárlabda

2023.04.22. 09:05

Negyeddöntő – Kiegyenlítené a párharcot a Sopron KC

Két vereség után szépített és kiharcolt egy újabb hazai mérkőzést a ZTE elleni bajnoki negyeddöntős párharcban a Sopron KC férficsapata. Ezt a hazai mérkőzést ma 18 órától játssza a Novomatic-arénában Kosztasz Flevarakisz legénysége.

kisalfold.hu

A kék mezes soproniak bravúros győzelmükkel ismét nyílttá tették a ZTE elleni párharcot.

Fotó: SKC

A görög szakember a soron következő összecsapás kapcsán azt fejtegette, hogy a két együttes az előző mérkőzéseken taktikailag alaposan megismerte a másik játékát, túl nagy meglepetést nem tudnak egymásnak okozni majd a felek, tehát sok múlik majd az akarati, a mentális tényezőkön.
Mint mondta, a párharc eddigi összes mérkőzése szoros volt, nüanszokon dőlt el.

Azzal kapcsolatban, hogy a keddi zalaegerszegi bravúrgyőzelem – az SKC a szezon során először győzte le a zalaiakat – jelenthet-e lélektani előnyt, azt fejtegette: „Az első mérkőzést tudjuk, milyen vitatható körülmények között vesztettük el, a másodikon, Sopronban pedig lényegében egy tripla döntött a ZTE javára, így eddig sem éreztem lélektani hátrányban a csapatot. A harmadik meccstől kezdve viszont egyértelműen úgy vagyunk a párharccal, hogy minden mérkőzés egy döntő. Most a másodikat kell hozni itthon. Játékosaim már többször is bizonyították, ilyen helyzetekben mire képesek egyénileg és csapatként. Szurkolóink eddig is, itthon és idegenben  egyaránt rengeteget segítettek, biztos vagyok benne, hogy a keddi győzelmünk után telt ház előtt játszhatunk, és szurkolóink buzdítása ezúttal is rengeteget segíthet, főleg a nehéz helyzetekben. A cél egyértelmű: győzni akarunk, ezzel kiharcolni az ötödik mérkőzést.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában