Férfi kosárlabda NB I

2023.04.15. 22:07

Negyeddöntő – A végjáték a vendégeké volt, kétmeccses hátrányban a Sopron KC

A Sopron KC férfi kosárlabdacsapata hazai pályán kikapott a ZTE-től az NB I negyeddöntőjében, így az egyik fél három győzelméig tartó párharcban 2–0-ás hátrányban van.

kisalfold.hu

Nem sikerült nyerniük a fehér mezes soproniaknak.

Fotó: Wölfinger Béla

Sopron KC–ZTE 84–89 (22–16, 21–26, 23–22, 18–25)

Sopron, férfi NB I, negyeddöntő, 2. mérkőzés, 2000 néző. V.: Kapitány, Farkas, Balog.

SKC: Joseph 9/3, Jones 9, Valerio-Bodon 7/3, Barnett 8, DURHAM 21. Cs.: MOLNÁR 12, White 7/3, TAKÁCS 6/6, Sitku 2, Supola 3/3. Edző: Kosztasz Flevarakisz.

ZTE: TRICE 19/15, O'REILLY 19/9, Keller 4, Smitth 11/3, Csuti 4. Cs.: OSZTOJICS 16/3, Polster 5/3, RAKICSEVICS 11, Zsíros, Németh Á. Edző: Sebastjan Krasovec.

Bár Barnett az SKC-nak szerzett vezetést, támadásban kapkodtak a hazaiak, a sokkal türelmesebb vendégek 6–2-re elléptek a telt ház előtt, remek hangulatban zajló összecsapás elején. Sok volt a hiba mindkét oldalon, majd a szakasz közepén Valerio-Bodon és Joseph egy-egy triplájára épített 10–2-vel fordított és hatpontos előnyt szerzett az SKC.

A második negyed elején Molnár duplájával, majd Supola triplájával még tartotta előnyét az SKC. Molnár vette széles vállaira a soproniakat, ám a negyed közepén néhány lerohanásos helyzetet elsiettek a hazaiak, a ZTE Trice tripláira építve egy 8–0-val fordított. A félidő hajrája a remek dobóformát kifogó Trice, illetve Durham dobópárbaját hozta, a zalai irányító újabb triplákat dobott, de az SKC centere találataival tapadt rá, s a félidő végén Valerio-Bodon szerencsés kosarával fordított, és minimális vezetéssel térhetett pihenőre (43–42).

Térfélcsere után váltva vezettek a csapatok, soproni részről elsősorban Durham volt eredményes. A harmadik szakasz közepén O'Reilly és Osztojics egy 8–0-ás zalai rohamot vezetett. Flevarakisz időkérése után összeállt a soproni védekezés, a negyed végén egy 10–0-val fordított a szurkolói által űzött-hajtott SKC.

A záró szakasz Takács triplájával kezdődött, de Osztojics és Smith révén fordított a ZTE. Utóbbi a fordítást érő zsákolását technikat érő módon ünnepelte meg, majd nem sokkal később kipontozódott. Jött egy 7–0-ás SKC-roham, de O'Reilly ügyes egyéni akciókkal felhozta a ZTE-t. Hiába vette még vissza a vezetést Takács hármasával az SKC, a végjáték a fegyelmezettebb, pontosabb vendégeké volt, akik ötponttal nyertek, és kedden Zalaegerszegen lezárhatják a párharcot.

A párharc állása: 2–0 a ZTE javára.

Kosztasz Flevarakisz: – Újabb nagy mérkőzés volt ez a csapatunknak. Úgy gondolom, bizonyítottuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt. Olyan csapattal nézünk most szembe, akik nagyon jól teljesítettek az idei szezonban. Eddig is nagyon sokat értünk már el, ezért nagyon büszke vagyok a stábra, és a játékosokra is, de nem állhatunk meg. Dolgozunk tovább, hogy a legjobbunkat nyújthassuk a következő mérkőzésen is. Azt gondolhattuk, hogy ezt a zalaegerszegi mérkőzésen megtettük, de most még erősebbnek kell lennünk. Remélem, és hiszem, hogy ez a párharc még nem dőlt el az első mérkőzésen történtek miatt, mert Magyarországon senki nem felejtheti el, hogy mi történt az első meccsen, ha a magyar kosárlabda fejlődését szeretnék elősegíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában