Női kosárlabda

2023.04.10. 07:10

NB I – Húsvéthétfőn döntős lehet a címvédő Sopron Basket

Hétfőn 17 órakor rendezik a női kosárlabda NB I elődöntőjének második felvonását a Szekszárd és a Sopron Basket között. Amennyiben a címvédő soproniak nyernek, bejutnak a döntőbe,

kisalfold.hu

Turnerék (fehérben) Szekszárdra is győzni mennek.

Fotó: hunbasket.hu

A vártnál jóval simábban, remek kezdésének köszönhetően 25 pontos rajt-cél győzelmet aratva szerzett előnyt a Szekszárd elleni két győzelemig tartó elődöntő párharcban a Sopron Basket. Húsvéthétfőn, ha Szekszárdon is győznek, már döntősök lehetnek Gáspár Dávid tanítványai.

A soproni szakvezető egyértelműen elégedett volt az első elődöntőn látottakkal, hiszen, mint mondta, gyakorlatilag végig koncentrált volt, jól játszott, szervezetten védekezett csapata. A hétfői meccs kapcsán így elmélkedett: "A pénteki mérkőzéséhez hasonló forgatókönyvet szívesen látnék hétfőn, Szekszárdon is, de aki azt gondolja, hogy minden ugyanúgy történhet, álomvilágban él. Saját pályáján, jól megszokott környezetében, nagy szurkolótáborral a háta mögött minden csapat másként teljesít, mint idegenben. A pénteki mérkőzésből semmiféle következtetést nem lehet levonni a hétfői kapcsán, biztos vagyok benne, hogy az sokkal nehezebb lesz. Szekszárdon több Euroliga-élcsapat is kikapott, de mi megpróbálunk nyerni és már hétfőn biztosítani helyünket a fináléban. Ahhoz, hogy ez sikerüljön legalább olyan koncentrált játékra lesz szükség, mint amilyet pénteken, itthon nyújtottunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában