Pénzre váltják a kilométereket

2023.04.21. 08:32

Jótékonysági futás Sopronban Boldiért – Ismét jó ügyet szolgáltak

A soproni gyermek és ifjúsági táborban rendezték meg a XIII. Nyúlcipő megyei erdei futóversenyt, mely egyben jótékonysági futás volt Boldiért.

kisalfold.hu

A rajt előtti izgalmas pillanat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a soproni gyermek és ifjúsági táborban rendezték meg a XIII. Nyúlcipő megyei erdei futóversenyt, mely egyben jótékonysági futás volt Boldiért. A Fodisz (Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége) megyei tagszervezete, a győri Emberség DSE és a KÓPÉ Sport- és Szabadidőegyesület által szervezett viadal – melynek lebonyolításában a soproni Női Lions Club is segített – célja amellett, hogy versenyzési lehetőséget biztosított a tanulásban és az értelmileg akadályozott tanulók számára, egybekötött volt egy jótékony céllal: Kozma Boldi gyógykezelését támogatják a szervezők a befolyt összegből.

Kozma Eszter és Kozma Boldi

A résztvevők által teljesített kilométereket ugyanis elárverezik magánszemélyeknek és cégeknek, kilométerenként ezer forintos áron.

A megye öt intézményéből – a győri Radó, a mosonmagyaróvári Éltes, a csornai Arany és két soproni, a Kozmutza és a Doborjáni – összesen 75 gyermek vett részt, és közösen 187 kilométert teljesítettek, azaz ha sikerül ezt értékesíteni, akkor 187 ezer forinttal tudnak hozzájárulni Boldi gyógykezeléséhez. Aki minimum három kilométert „megvásárol”, oklevelet kap arról, hogy ehhez a nemes célhoz csatlakozott. Az összeget az Emberség DSE közvetlenül erre a célra létrehozott alszámlájára – 59500485-16392371 – lehet befizetni.

A rendezvényen a győri Széchenyi-egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatói segítőként vettek részt.

Az akadályokkal is megküzdöttek a futók.

Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke úgy fogalmazott: „Ismét nagyszerű program részesei lehettünk, a távokat teljesítő gyerekek lelkesedése, öröme azt gondolom, mindenki számára inspiráló volt. Hisszük, hogy ismét jó ügyet tudtunk szolgálni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában