Újabb dán tréner érkezhet

2023.02.26. 09:37

Audi-ETO – Az új edzőt követheti eddigi segítője

Dán lapértesülés szerint nem egyedül érkezik a nyáron a győri Audi-ETO kézilabdacsapatához Ulrik Kirkely edző, aki magával viszi odensei asszisztensét, Kristian Danielsent is.

kisalfold.hu

Ulrik Kirkely mögött segítője, Kristian Danielsen.

Fotó: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

A dán Tv2 azt írta, Kirkely eddig két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet aratott (amelyeket akár mindkét fronton megtoldhat majd egy-egy sikerrel tavasszal), és ezeket Danielsennel az oldalán sikerült elérnie. Így aztán nem lenne meglepetés, ha a magyarországi kalandban is a segítségét kérné – számolt be a hírről a daniasport.hu.

A Tv2 szerint az Odense mindent elkövetett, hogy legalább Danielsent megtarthassa, a tárgyalások már ügyvédek bevonásával történtek, de úgy tűnik, a klubváltás valósággá válthat.

A 34 éves szakember ugyan nem számít közismert arcnak a dán közvélemény számára, de a fiatal edzőt kézilabdakörökben nagy tisztelet övezi szakmai képességei miatt, és az Odense számos sztárja is kimondottan kedveli. Kristian Danielsen rutinos edzőnek számít Dániában, 26 évesen már a skandeborgi női liga csapatnál a vezetőedzői posztot is kipróbálhatta. Jelenlegi klubjához Jan Pytlick invitálására érkezett, 2019 nyarán.

Ugyan hivatalosan még egy szezonra – 2024 nyaráig – érvényes szerződése van, az ügyvédjével együtt úgy gondolják, az felbontható, és Danielsen bejelentette a klubvezetésnek, hogy a nyáron Győrbe szeretne költözni.

Az Odense igazgatója, Trine Nielsen nem kívánt foglalkozni sajtóértesülésekkel, de azt megerősítette, hogy más klubok is érdeklődnek iránta.

„Nagyon elégedettek vagyunk Kristiannal, és szeretnénk megtartani. Jelenleg nincs más mondanivalóm” – közölte.

Kristian Danielsen nem kívánt nyilatkozni a jövőjéről.

Az Odense Handball jelenleg vezeti a dán női bajnokságot, és még a Bajnokok Ligájában is áll, ahol a norvég Storhamar ellen vívhatja ki a negyeddöntőbe jutást, amit ha sikerrel megtesz, éppen az Audi-ETO-val találkozik a Final Fourért...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában