Női kosárlabda NB I

2023.02.26. 08:05

A Sopron Basket rangadón fogadja a Szekszárdot

A csütörtöki váratlan és fájó hazai Euroliga-kudarc után vasárnap 14.05 órától a Szekszárdot fogadja bajnoki rangadón a Sopron Basket női együttese.

kisalfold.hu

A fehér mezes Brooksék bő egy hete már legyőzték tolnai riválisukat.

Fotó: Tóth Zsombor

Gáspár Dávid bízik benne, hogy a szekszárdiak ellen ha feledtetni nem is tudja a Landes elleni vereséget, de jobban játszik majd csapata.

Még a csütörtöki vereség kapcsán fejtegette Gáspár Dávid, hogy annyit hibáztak a mérkőzésen, hogy elég esélyt adtak az ellenfélnek, hogy nyerjen. Bár tudja, hogy a ha szócskával kezdődő mondatoknak nincs sok értelmük a sportban, azért sorolta tételesen: "Ha nem hagyunk ki annyi tiszta ziccert, ha nem adunk el húsz labdát, ha nem késünk le sokszor a védekezésben, ha eggyel vagy kettővel több tiszta középtávoli, vagy távoli helyzetet bedobunk, illetve ha ezek közül csak az egyiket megvalósítottuk volna, akkor nyertünk volna. Nem először történik meg, hogy felépítünk egy előnyt, és ahelyett, hogy rátennénk még egy lapáttal, engedjük felállni az ellenfelelet, mint csütörtökön a harmadik negyed elején. Így most nem marad más esélyünk, mint Schióban olyan eredményt érjünk el, hogy bejussunk a rájátszásba."

Bő egy hete a Magyar Kupa negyeddöntőjében biztosan vertek Fegyvernekyék a tolnai alakulatot, ráadásul azóta visszatért Határ, Epoupa pedig debütált. A Sopron Basket szakvezetője szerint a múlt heti meccsből nem szabad kiindulni: „Bár átalakulóban van, és talán nincs is a legjobb passzban a Szekszárd, különösen a csütörtöki teljesítményünk tükrében nem szabad a kupameccsből kiindulni. Ellenfelünk erős, jó rendszerben játszó csapat, negyven percen át keményen, koncentráltan kell játszani, csak így lehet esélyünk. Ami Határ Bettit és Epoupát illeti, velük ugyan bővültek a rotációs lehetőségek, de azért nekik még időre van szükségük, hogy igazán játékba lendüljenek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában