Kézilabda

2022.12.21. 11:41

Hazai környezetben játszhat az MKC az Európa-kupában

kisalfold.hu

Aki bérletet vesz az Európa-kupa-meccsekre, ezt a posztert kapja ajándékba.

Fotó: MKC

Hosszú, de eredményes tárgyalások után véglegessé vált, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár hazai környezetben, az UFM-arénában rendezheti meg az Európa Liga csoportkörének hazai mérkőzéseit. A klub elsődleges célja az volt, hogy a csapat a saját szurkolótábora előtt szerepelhessen. Ezt pedig az Európai Kézilabda Szövetség és a közvetítési jogokat birtokló Sport TV is támogatta.

"Tavaly Győrben játszottunk, kiváló körülmények között, de nem az otthonunk, a szurkolótáborunk ereje sokkal jobban kijön egy kisebb csarnokban, ahol telt ház van. Sok feltételnek kellett megfelelni, hogy ez a döntés szülessen, ebben egyébként nagy segítségünkre volt a Sport TV, mely segítőkésznek bizonyult, és az EHF felé is pozitívan nyilatkozott az arénánkról, így a szövetség is belement abba, hogy maradunk Mosonmagyaróváron. Ez jó reklám a városnak, a lányoknak segítség lehet. Nem az anyagiak voltak a döntő tényezők, mert tény, hogy az Audi-aréna bérlése nem olcsó, de megvalósítani mindent, amit előírnak, szintén nem kevés pénz. A fő szempont az volt, hogy saját közönségünk előtt, otthon játsszunk. A szurkolók nagyon örülnek, remélem, a teljesítményünk után is lesz okuk erre a drukkereinknek" – mondta Guntram Thurner, az MKC elnöke.

Időközben kialakult a B csoport programja is.

1. forduló, 2023. január 8., vasárnap, 14 óra: Ikast–Nantes. Január 8., vasárnap, 16 óra: MKC–Fana.

2. forduló, január 14., szombat, 20 óra: Nantes–MKC. Január 15., vasárnap, 18 óra: Fana–Ikast.

3. forduló, január 21., szombat, 20 óra: MKC–Ikast. Január 22., vasárnap, 14 óra: Fana–Nantes.

4. forduló, február 5., vasárnap, 18 óra: Ikast–MKC. Február 5., vasárnap, 18 óra: Nantes–Fana.

5. forduló, február 12., vasárnap, 18 óra: Fana–MKC. Február 12., vasárnap, 18 óra: Nantes–Ikast.

6. forduló, február 18., szombat, 18 óra: Ikast–Fana. Február 19., vasárnap, 16 óra: MKC–Nantes.

Fontos bajnoki

A mosonmagyaróváriak csütörtökön 17 órakor a Budaörs otthonában lépnek pályára, ahol mindenképpen szeretnék kijavítani a békéscsabai fiaskót. A győzelemmel az élcsoportban erősítheti meg helyét Gyurka János együttese, más eredmény esetén viszont a középmezőny felzárkózna a csapat mögé.

"Mi most nem foglalkozunk a karácsonyi időponttal, mert feladatunk van, ráadásul nem is kicsi – nyilatkozta a csütörtöki bajnoki találkozó előtt Gyurka János. – A budaörsi csapat kiváló ellenfél, ebben a bajnokságban már többször bebizonyította, hogy mezőny első felében van a helye. Erős a játékos keretük, jó elegyet alkotnak benne a tapasztalt és fiatal kézilabdázók, bíznak egymásban, ezért kevés hibával játszák le a mérkőzéseiket. Az olyan speciális játékhelyzeteket is eredményesen használják, mint például a hét a hat elleni formáció. Mi azonban a héten nagyon alaposan kielemeztük a játékukat, minden játékosunk pontosan tudja a dolgát. A rehabilitációval jól haladó Tóth Gabriellán kívül mindenkire számíthatunk, így felkészülten, tettre készen várjuk a találkozót.

A békéscsabai vereség okait ismerjük, megbeszéltük, szégyelljük magunkat azért a teljesítményért. Egy bajnoki sorozatban azonban mindig van egy ilyen találkozó, aminek a vereségét most már úgy kell kezelnünk, mint a következő győzelmek kulcsát."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában