Kosárlabda

2022.12.08. 17:57

Európa-kupa - Utolsó másodperces triplával győzött az UNI Győr Törökországban - fotók, videó

kisalfold.hu

Botas–SERCO-UNI Győr 69–70 (12–10, 22–23, 18–19, 17–18)

Ankara, női Európa-kupa-mérkőzés, F csoport, 5. forduló. V.: Tomic (horvát), Stoica, Stan (románok).

Botas: UZUN 15/3, SLOCUM 14/9, Gülcan 5, MACAULAY 17, SVENTORAITE 13. Cs.: Günay. Avci, Cidal 5/3. Edző: Cihat Baris Akgün.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 15/3, DUBEI 6/6, Bach 4, OROSZOVÁ 14/6, MOMPREMIER 15. Cs.: Dombai 6, Ruff-Nagy D. 2, Weninger, Török Á. 6/3, Williams 2. Edző: Cziczás László.

Dubei Debóra védekezik ellenfelével szemben.

Kissé kapkodva kezdtek a csapatok, a győriek nyugodtak le előbb. A hazaiak csak a 7. percben dobták első akciókosarukat (3–9), ami egy 9–0-ás roham kezdetét jelentette. Ellenberg egy büntetővel zárta le ezt a sorozatot (12–10). A második negyed elején hét ponttal vezetett a Botas (17–10, 21–14), de Dubei triplájával ismét a vendégek voltak előnyben (23–24). Innen fej fej mellett haladt a két együttes. A félidő hajrájában ugyan hat ponttal megint ellépett a török együttes (34–28), de egy 5–0-ás rohanással egy pontra felzárkózott az UNI Győr a nagyszünetre (34–33).

A harmadik negyed is hasonló játékot hozott, mint az első kettő. A vendégek 47–44-re vezettek. A Botas egy 8–2-es szakasszal került újfent lépéselőnybe, Török azonban egy triplával lezárta ezt a szakaszt, így döntetlennel vághattak neki a csapatokaz utolsó tíz percnek (52–52). A forgatókönyv a negyedik negyed első felére sem változott meg, de aztán 65–56-ra elhúzott a hazai alakulat. Cziczás László bő két perccel a vége előtt időt kért (67–60). Fel is zárkóztak a vendégek (67–65), majd 69–67-nél pár másodperc volt hátra, amikor Ellenberg az utolsó pillanatokban elengedett egy triplát, mely a gyűrűben kötött ki. Ezzel pedig megnyerte csapatának a meccset.

 

Török Ágnes lendületben.

Cziczás László: – Nagyon örülök a győzelemnek, úgy tudtunk nyerni, hogy közben voltak gyengébb teljesítmények, sok büntetőt és könnyű ziccert is elrontottunk. Ennek ellenére nagy szívvel játszottunk, s végig bíztunk Aaryn Ellenberg-Wileyban, hiszen az ilyen szituációkban nem először mutatja meg, hogy ha előtte mellé is dobott több triplát, amikor számít, akkor bevágja. Végig hittünk a győzelemben, ami sikerült, ennek köszönhetően kedvező helyzetbe kerültünk.

Aaryn Ellenberg: – Küzdős, gyürkőzős mérkőzés volt, amelyen nem igazán játszottunk jól, de végig nagyon igyekeztünk meccsben maradni, ami sikerült. Aztán tényleg nem maradt idő túlgondolni a helyzetet, rá kellett dobnom a triplát, ami szerencsére bement. Hogy előtte nyolcat mellédobtam? Nem számít, ilyen esetben nem kell ezzel foglalkozni. Megvan a továbbjutás, aminek örülünk, várjuk a folytatást.

Cziczás László büszke csapatára.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában