Úszás, rövidpályás ob

2022.11.19. 07:37

Három aranyat, egy ezüst gyűjtöttek a győri úszók a harmadik napon

kisalföld.hu

Forrás: MW archív

Fotó: Szabó Miklós

Az ob harmadik napján a Győri Úszó SE indulói közül férfi 50 férfi pillangón Szabó Szebasztián imponáló teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt, ez remek előjel a decemberi világbajnokság előtt.

Jakabos Zsuzsanna 400 női vegyesen 300 méterig nagyon higgadtan versenyezve “altatta” a mezőnyt, majd egy egy perces záró száz gyorssal hagyta állva a társakat és magabiztosan nyerte a számot.

Ahhoz képest, hogy Jakabos Zsuzsanna 2003-ban lett először magyar bajnok rövidpályán (100 gyorson), 19 évvel később még mindig a krémhez tartozik: az ob harmadik napján negyedóra alatt nyert két aranyérmet, ebből a 400 vegyes elsőségének behúzása igazi bravúr. Leginkább azért, mert az idei Eb-n ezüstérmes klasszis római legyőzőjét, Mihályvári-Farkas Viktóriát tudta megelőzni. Plusz Szabó-Feltóthy Esztert (ő lett végül a második) – holott a két vetélytárs 14, illetve 13 évvel fiatalabb a bajnoknál, aki ráadásul az 1-es pályán úszott (tény, hogy "Zsu" rövidpályán sokkal otthonosabban mozog az ifjaknál, a fordulói jóval erőteljesebbek). Hogy ezek után Jakabos negyedórán belül a győri gyorsváltóval is első lett, az már csak hab volt a tortán.
A harmadik arany a 4x100-as lányváltó nyerte, 3:40-es idővel - amiben minden lány 55-el kezdődő időt repesztett 100 gyorson.

“A harmadik napon egyre jön ki a versenyzőkből a fáradtság, mind fejben, mind testben. Nos, úszóink délután nyomát sem mutatták ennek, a legjobb arcát láttatta a csapat. Nagyon szép nap volt, hátradőlni azonban csak a végén szabad" - nyilatkozta Petrov Iván, a GYÚSE edzője.

Aranyérmesek:

50 férfi pillangó Szabó Szebasztián

400 női vegyes Jakabos Zsuzsanna

4x100 női gyorsváltó: Safrankó Sára, Lakó Dorina, Sebestyén Dalma, Jakabos Zsuzsanna (délelőtt: Orbán Gréta)

Ezüstérmesek:

4x100 férfi gyorsváltó: Andor Benedek, Krstulovic Vladimir, Pózvai Olivér, Szabó Szebasztián (délelőtt: Hosszú Máté, Giczi Mátyás)

Helyezettek:

4. Sebestyén Dalm, 400 vegyes

7. Megyesi Vanda, 200 mell

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában