Laczik a vb-n lőhet

2022.10.12. 13:57

Kairóban "tanulna" a fiatal győri sportlövő

Laczik Dávid

A szeptemberi wroclawi puska, pisztoly Európa-bajnoksághoz hasonlóan a  héten rajtoló kairói olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon is egy-egy érem és párizsi kvóta a cél a magyar felnőtt csapat számára.

A világbajnokságon 28 magyar indul, közülük 15-en a felnőtteknél szerepelnek.
A juniorok között ott lesz a vb-n az a Laczik Dávid is, aki a már említett lengyelországi kontinenstornán Nagy Ákossal és Rédecsi Mátéval csapatban bronzérmes lett.

"Ahogy az EB-n, egyéniben és csapatban is versenyezni fogok, de be kell vallanom, nincsenek nagy elvárásaim, hiszen még erősebb lesz a mezőny, mint Lengyelországban volt. Ezzel együtt nagyon várom a világbajnokságot, hiszen egy-egy ilyen versenyen lehet a legtöbbet tanulni, s tapasztalatot szerezni" – mondta a fiatal győri sportlövő.

A kairói világbajnokság - melyen nyolc számban összesen 32 párizsi hely talál gazdára - csütörtökön kezdődik. Két nappal később férfi és női légpuskában osztanak először kvótákat, másnap pedig a férfi és női légpisztolyos egyéni számára kerül sor. A juniorok vasárnap, hétfőn és kedden versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában