Bajnoki

2022.09.23. 11:55

Női Kézilabda NB I - A Debrecen nyerte a rangadót az Mosonmagyaróvár ellen

Debrecenben a bronzérmesek csatájaként harangozták be a DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár mérkőzést. A mérkőzésre kilátogató nézők pedig nem is csalódtak, hiszen rangadót játszott egymással a két csapat.

kisalfold.hu

DVSC Schaeffler - Motherson-Mosonmagyaróvár 30 - 24 (13 - 12)

NB I. bajnoki mérkőzés 4. forduló   
2022 szeptember 23. péntek 18.00 óra - Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 900 néző  
Vezette: Bóna Szabolcs - Földesi Csaba

Debrecen: GABRIEL - COSTA 4, Hámori 3, Vámos P. 3, Bordás 1 Kácsor 4, Petrus 2.
Csere: Torda (kapus), HORNYÁK D., Füzi-Tóvizi, PLANÉTA 7 (2), Jezsikava 1, SZABÓ N. 3, Töpfner 1 (1), Vámos M. 1.
Edző: Szilágyi Zoltán

Mosonmagyaróvár: Szemerey - Mihály, Lancz 2, Tóth E. 2 (1), PÁSZTOR 6, Ivancok 2, STRANIGG ZS. 5 (2).
Csere: Mistina (kapus), Faragó, TÓTH N. 3, Kovács P. 3, Bardi, Sztankovics 1, Hajtai.
Edző: Gyurka János

Kiállítások: 8 perc, ill. 12 perc (piros lap: Lancz 35. perc)
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/3

A Debrecen rendkívül idegesen, az MKC viszont nagyon hatékonyan kezdte a találkozót, így öt perc után 3 - 1-es vendég vezetést rögzíthettünk. Mindkét oldalon remekeltek a kapusok, ezért volt nagyon sajnálatos volt, hogy a hetedik percben egy rossz mozdulatot követően megsérült az MKC kapusa Szemerey Zsófi.

A mosonmagyaróvári csapat azonban óriási szívvel, lelkesedéssel kézilabdázott tovább, ami már a nyolcadik percben időkérésre késztette Szilágyi Zoltán a DVSC edzőjét. Négy góllal, 5 - 1 arányban vezetett a Motherson-Mosonmagyaróvár, de sajnos nagyon úgy tűnt, hogy ezen a mérkőzésen is egy kapusa marad. Szinte teljes sort cserélt viszont a DVSC, érkezett Füzi-Tóvizi, Planéta és a fehérorosz Jezsikava, de a hazai csapat továbbra sem tudott két gólnál többet szerezni, tizenhárom perc alatt. Az MKC viszont kilenc gólt szorgoskodott össze, amilyen részeredményre aligha számítottak a Hódos Imre Sportcsarnokban.     

Most Szabó Nina váltotta irányító poszton Vámos Petrát, akivel megpróbálta fokozni a tempót a Debrecen. Kácsor Gréta átlövései is egyre jobban sikerültek, de az mindenképpen várható volt, hogy a Loki is küzdeni fog. Óriási erőket megmozgatva sikerült felzárkózniuk három gólra az ebben az időszakban a támadásait nehezebben befejező MKC ellen. A hirtelen beállni kényszerülő Mistina Kitty remek védéseket mutatott be, de a DVSC támadójátéka is feljavult. A francia válogatott kapus Gabriel büntető hárítása után pedig a debreceni publikum  extázisban hajtotta a kedvenceket. Gyors egymásutánban két kisbüntetés és három büntető is sújtotta a vendégeket, így két perccel a félidő vége előtt 12 – 12-re egyenlített a Debrecen, sőt egy nagyon véleményes bevetődés után a vezetést is átvette.

A fordulás után a Debrecen vett villámrajtot, Hámori Konszuéla duplázott, így a hazai csapat elhúzott négy találattal. Most néhány percig az MKC maradt góltalan, sőt Lancz Barbora piros lapot is kapott a 35. percben.

Tóth Nikolett átlövés gólja nagyon jól jött tehát, de ezt ezen a mérkőzésen már másodszor páros kiállítás követte, amit a Debrecen azonnal kihasznált. Nagyon tisztességesen, becsületes harcoltak, küzdöttek a mosonmagyaróvári játékosok, viszont ebben a szakaszban a DVSC racionálisan kézilabdázott.

A jól láthatóan sántikáló Szemerey Zsófi is visszaállt a kapuba, sőt mindjárt bravúros védéssel segített, Tóth Nikolett pedig megpróbálta átvenni a vezér szerepet. Három gólra feljött a vendégcsapat és Gyurka János pedig időt is kért, hiszen vélhetően a végeredmény szempontjából fontos szakaszához érkezett a találkozó. Egy nagyon ügyes betörés után Sztankovics szerzett gólt, de a másik oldalon magyar és külföldi válogatott játékosok egész sorát kellett megállítani, akik közül ekkor Planéta Szimonetta is elkapta a fonalat. 

Az utolsó tíz percben szintén nagy csata folyt a pályán, a hazaiak vezetése és győzelme azonban már nem forgott igazán veszélyben. Meg is találták a játékukat, lényegesen többet tudtak frissíteni, cserélni és, ahogy ilyenkor lenni szokott minden befelé is pattant nekik. Összegzésként el lehet mondani erről a mérkőzésről, hogy igazolta az előzetes várakozásokat, igazi rangadó volt. Azt pedig mindenképpen le kell jegyezni, hogy a Motherson-Mosonmagyaróvár vereséggel, de emelt fővel hagyhatta el a pályát.

Szilágyi Zoltán: - Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk ezt az igazi rangadót és hálásak vagyunk a szurkolóinknak a buzdításért. A mérkőzés elején beragadtunk, akkor kiválóan védekezett és eredményesen támadott az ellenfelünk. Idővel azonban előbb a védekezésünk, majd az előre játékunk is feljavult. Döntő volt, hogy a szünet után ki tudtunk harcolni egy megnyugtató különbséget, amit a mérkőzés végéig meg is őriztünk. Ki szeretném emelni, hogy mindig volt egy-egy játékosunk, aki a nehezebb helyzetekben segített, valamint dicséretes, hogy csak 24 gólt kaptunk a magyar bajnokság egyik legszínesebben támadó csapatától.   

Gyurka János: - Eddig nem tudtunk modellezni egy ilyen rangadó mérkőzést, viszont most a Debrecen védekező fala megmutatta a hibáinkat és az erényeiket. A találkozó első szakaszában remekül támadtunk, de az nyilvánvaló volt, hogy csere nélkül ezt nem fogjuk bírni hatvan percig. Érthetően megzavarta a csapatot Szemerey Zsófi sérülése is, hiszen egész héten betegségek, gondok zavarták a felkészülésünket. Így előjöttek a hibák, amelyeket a DVSC könyörtelenül ki is használt. A második félidőben is volt egy periódus, amikor magunkra találtunk, de összességében a hazai csapat megérdemelten nyerte meg ezt a találkozót.

Előzetes - Pénteken  18 órakor a DVSC otthonában lép pályára a Mo­­therson-Mosonmagyaróvári KC női csapata. Az NB I rangadója várhatóan kiélezett küzdelmet hoz, Gyurka János együttese meglepetésre készül az egyik nagy rivális otthonában. 

„A DVSC az elmúlt években bebizonyította, hogy a magyar bajnokság egyik legjobb csapata. Nagy erősségük, hogy alig volt változás a játékoskeretükben, kizárólag olyan kiváló képességű, kész kézilabdázók érkeztek hozzájuk, akik azonnali erősítést jelentenek. Két nagyon erős, teljesen egyenértékű soruk van, széles a taktikai repertoárjuk, színesen, eredményesen kézilabdáznak. Jó formában vannak, hazai környezetben szurkolóik támogatására is számíthatnak, így ők a pénteki mérkőzés esélyesei. Viszont mi sem feltartott kezekkel utazunk Debrecenbe. Sajnálom, hogy továbbra is betegségek, sérülések zavarják a felkészülésünket, hiszen most olyan találkozó vár ránk, ahol a teljes keretünkre szükség lenne. Az eddig lejátszott három fordulóban voltak jobb és gyengébb szakaszok a játékunkban, ami természetesnek mondható egy ilyen alakuló gárda esetében. Örülünk, hogy rangadóvá érett a két csapat összecsapása, amelyen minden tudásunkra és elszántságunkra szükség lesz” – fogalmazott az MKC vezetőedzője. 

A debreceniek még veretlenek, háromból három meccset nyertek, az MKC két győzelem mellett egyszer ugyan veszített, de a Fradi otthonában elszenvedett kétgólos vereség miatt nincs okuk a szégyenkezésre Kovács Patríciáéknak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában