Kézilabda

2022.09.02. 20:27

Küzdelmes meccsen tartotta otthon a 2 pontot a Mosonmagyaróvár ellen a Fradi

A várakozásoknak és az erőviszonyoknak megfelelően szorosan alakult a mérkőzés.

MTI

Forrás: fradi.hu

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
1. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Motherson Mosonmagyaróvár 26-24 (13-12)
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Időpont: 2022. szeptember 2., 18 óra
Játékvezetők: Horváth Péter és Marton Balázs
Gólszerzők: Márton 6, Kovács 5, Bölk 4, Klujber 3 (2), Edwige 2, Lekics 2, Szöllősi-Zácsik 2, Hársfalvi 1, Kukely 1, ill. Lancz 10 (2), Ivancok 6, Kovács 2, Stranigg 2 (1), Faragó 1, Pásztor 1, Sztankovics 1, Tóth 1
 

Az MKC remek első félidőt produkált, Szemerey Zsófia kiválóan védett, a mezőnyben pedig a szlovák válogatott Lancz Barbora volt az óváriak vezére. 

A 13-12-es állásról indult második felvonásban a Magyar Kupa-győztes hazaiak támadásban és védekezésben is kevesebbet hibáztak, a Mosonmagyaróvár - kevesebb cserelehetősége miatt - elfáradt, ráadásul az 51. percben elveszítette Szemereyt. A kapus szándékosnak tűnő szabálytalanságot követett el Hársfalvi Júliával szemben, ezért azonnal piros lapot kapott, ráadásul a játékvezető a kék lapot is felmutatta neki, vagyis az eset a fegyelmi bizottság elé kerül.
A szünet után kialakított háromgólos előnyét a Ferencváros magabiztosan megőrizte, és bár két perccel a vége előtt 26-24-nél időt kértek, majd támadhattak volna a vendégek, Szöllősi-Zácsik Szandra megakadályozta ezt egy bravúros labdaszerzéssel, így az eredmény már nem változott. A fővárosiaknál Janurik Kinga tíz védéssel, Márton Gréta hat, Kovács Anett öt, Emily Bölk négy góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Szemerey szintén tíz védéssel zárt, Lancz pedig tíz gólt szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában