Gyorstüzelő pisztoly számban tizenöt éve nem szerepelt győri versenyző kontinenstornán

2022.09.08. 13:48

Európa-bajnokság fiatal győrivel

Legalább egy érem és egy olimpiai kvóta megszerzése a cél az ötkarikás számokban a magyar sportlövő- válogatott számára a szerdától szeptember 18-ig tartó, wroclawi 25 és 50 méteres felnőtt és junior Európa-bajnokságon.

Laczik Dávid

Nagy György, a Magyar Sportlövők Szövetségének elnöke a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: nagyon izgalmas két hónap elé néznek a sportlövők, hiszen a juniorok versengésével szerdán elkezdődött Wroclawban a 25 és 50 méteres Európa- bajnokság, amelybe a jövő héten a felnőttek is bekapcsolódnak, sőt, már olimpiai kvótákat is osztanak. A hónap végén, szeptember 29-től október 2-ig a Fehér úti Nemzeti Lőtér ad otthon a 10 méteres ifi EB-nek, majd októberben világbajnokság következik az egyiptomi Kairóban, ahol ugyancsak részvételi jogot lehet szerezni a párizsi olimpiára. Az elnök hangsúlyozta: szeretnék folytatni a hagyományt, hogy a sportlövők szerzik meg az első magyar olimpiai kvótát. 

Sinka László főtitkár elmondta, hogy a wroclawi kontinensbajnokságot a város legnagyobb lőterén rendezik meg, ahol legutóbb a lengyelek elleni pisztolyos és puskás csapatverseny is volt, amely magyar sikerrel ért véget. Áttérve a hazai eseményekre, emlékeztetett arra, hogy 10 méteres ifi Európa-bajnokságnak 2019 után másodszor ad otthont Budapest. 

Herczeg Szabolcs, a közelmúltban kinevezett szövetségi kapitány közölte: 26 versenyszámban 30 magyar versenyző – köztük 13 junior – áll lőállásba Wroclawban. A fiatalok között ott van Laczik Dávid, a Győri LK lövője is. Gyorstüzelő pisztoly számban egyébként 15 éve nem szerepelt győri versenyző EB-n. Dávidtól egyéniben a tisztes helytállás az elvárás, csapatban nem elképzelhetetlen egy érem megszerzése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában