Győriek a medencében

2022.07.07. 10:21

Világjátékok – Izgalmas versenyt várnak

kisalfold.hu

Fotó: Freschli József

Egy medencében edzettek az élet és vízimentők és az uszonyos úszók az egyesült államokbeli Birminghamben. A CrossPlex ad otthont többek között a két sportág versenyeinek. A multifunkcionális sportlétesítményt – amikor nincs Világjátékok – egyetemisták és középiskolások használják. Az akklimatizáción hellyel-közzel átesett, és sikeréhes magyar válogatottak érkeztek meg az edzésre…

A vízi- és életmentő csapat tagja többek között a Győri Úszó SE kiválóságai, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is.

Jakabos Zsuzsanna 200 méteres akadályúszásban egyéniben indul. „Én vagyok az egyedüli a csapatban, aki egyéni számban is érdekelt. Mindent beleadok, izgatottan várom, milyen lesz ez a világverseny” – mondta az Európa-bajnok, olimpikon úszó.

Edzője, Petrov Iván úgy látja, hogy a vízi- és életmentés egyre nagyobb hangsúlyt kap Magyarországon is.

„Örülök, hogy ez a sportág itt van a Világjátékokon. Ezzel az életmentés fontosságára is rá tudjuk irányítani a figyelmet. Hét számban vagyunk érdekeltek, és nem titkolt szándékunk több érmet hazavinni erről a világversenyről” – mondta Petrov Iván.

Szabó Szebasztián is ráhangolódott a versenyre.

„Hosszú, fárasztó utazáson vagyunk túl. Ahogy közeledik a verseny, egyre fokozódik a drukk bennem. Az élet- és vízimentés hoz némi változatosságot abba a monotonitásba, ami jellemzi helyenként az úszóedzéseket” – összegzett a budapesti úszó-világbajnokságon 50 gyorson negyedik helyezés elérő klasszis.

Az egyesült államokbeli Birminghamben ma rendezik meg a Világjátékok megnyitóját, holnap lesz az első versenynap, a záróceremóniát pedig 17-én tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában