Labdarúgó megyei I. osztály

2022.07.15. 12:20

Három hely még kiadó

Az MLSZ Győr-Moson-Sopron megyei igazgatósága meghozta a 2022/2023-as amatőr bajnokságok nevezéseivel kapcsolatos elsőfokú határozatait, melyekből kiderül, mely osztályokba neveztek a csapatok, illetve közülük melyeknek fogadta el a jelentkezését a testület.

Szeitz Tibor

Érdekesség lesz, hogy városi rangadón léphet pályára a SFAC (képünkön) és az SC Sopron. Fotó: Csapó Balázs

Egyelőre tizenhárom együttes részvétele biztos a megyei I. osztályban, de a létszám változhat, mivel az elsőfokú határozatokkal szemben július 15-én 12 óráig van lehetőség fellebbezést benyújtani, illetve terv a megyei első osztály létszámát – az elmúlt idényhez hasonlóan – tizenhat csapatosra növelni. 

A csoportból a bajnok Csorna lépett feljebb az NB III-ba, ahonnan a kieső SC Sopron érkezik. Érdekesség, hogy így – mivel a SFAC is a ebben az osztályban szerepel – városi derbiket rendezhetnek majd Sopronban. 

Két megye kettes feljutó, a Győr­újbarát és a Hegykő nevezését elfogadta a versenybizottság, viszont két egyébként nem kieső helyen záró együttes, a Nyúl és a Győrszentiván alapból a megyei II. osztályba nevezett. 

A három kieső, a Pannonhalma, a Gönyű és a Jánossomorja helyezésük miatt az első osztályra nem nevezhetett. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is szerepelhetnének újra a megyei első osztályban, mivel ahogy említettük, a három megmaradó helyet feltöltené az igazgatóság. Az osztályok feltöltéseiről és a további csoportbeosztásokról július 20-án dönt a versenybizottság. 


Az elfogadott nevezéssel rendelkező csapatok, megyei I. osztály: Abda, Bácsa, Credobus Tehetségközpont, DAC Nádorváros, Hegykő, Győrújbarát, Kapuvár, Koroncó, Lipót, Ménfőcsanak, SC Sopron, Soproni FAC 1900, Vitnyéd. 

Megyei II. osztály: Ásványráró, Bácsa II, Beled, Börcs, Bőny, Bősárkány, Dunakiliti, Dunaszeg, Dunaszentpál, Enese, Fertőszentmiklós, Gönyű, Győrújfalu, Győrzámoly, Győrszentiván, Halászi, Hegyeshalom, Hédervár, Jánossomorja, Kajárpéc, Károlyháza, Kimle, Kunsziget, Levél, Lébény, Máriakálnok, Mecsér, MITE, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Nagycenk, Nyúl, Öttevény, Pannonhalma, Petőháza, Rajka, Rábatamási, Rábaszentandrás, Répcementi, Soproni VSE, Szany, Tét, Veszkény. 

Megyei III. osztály: Agyagosszergény, Ágfalva, Babót, Bajcs, Bakonyszentkirály, Bezenye, Balf, Bágyogszovát, Bőny II, Csapod, Csikvánd, DAC II, Darnózseli, Dunasziget, Egyed, Egyházasfalu, Farád, Felpéc, Fertőd, Fertőendréd, Fertőrákos, Fertőszentmiklós II, Gyarmat, Gyömöre, Győrasszonyfa, Győri Sharks, Győrladamér, Győrság, Győrsövényház, Győrújbarát II, Győrújfalu II, Győrzámoly II, Harka, Himod, Ikrény, Jobaháza, Kóny, Kisfalud, Lövő, Máriakálnok II, Markotabödöge, Mecsér II, Mezőörs, Ménfőcsanak II, Mihályi, Mindszentpuszta, MITE II, Mosonszentmiklós II, Moson­udvar, Nagylózs, Nagyszentjános, Nyalka, Nyúl II, Osli, Pázmándfalu, Pér, Pereszteg, Püski, Rábakecöl, Rábapatona, Rábaszentmihály, Répcevis, SFAC II, Sokorópátka, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Tényő, Tét II, Töltéstava, Zsira, Újkér, Újrónafő, Vág, Vámosszabadi, Várbalog, Veszprémvarsány. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában