Kajak-kenu

2022.05.21. 13:53

Kajak-kenu maraton magyar bajnokság - Czéllai aranya, Boros bronza Győrben - fotók

Rekordnevezés mellett megkezdődött Győrben a háromnapos Kadler Gusztáv kajak-kenu maraton magyar bajnokság, ahol az első nap a Világjátékok szétlövését is megtartották.

kisalfold.hu

Éppen emiatt szokatlanul rövid, mindössze 21 km-es verseny várt a férfiakra, a kajak egyes mezőnye ugyanolyan pályát teljesített, mint ami majd a birminghami indulókra vár. Az utazásért már csak ketten voltak versenyben, és miután Noé Bálint az olimpiai ezüstérmes Varga Ádámmal már az első futás előtt ellépett a mezőnytől, a győri Graboplast VSE versenyzője, Boros Adrián hiába próbálkozott, meg kellett elégednie a harmadik hellyel. 
A bajnoki címet Varga szerezte meg, az Egyesült Államokba pedig Kiszli Vanda mellett Noé utazhat. 

– Nagyon fájt a verseny, mert nagy iramot mentünk a vízen, de ez volt a taktika, mert tudtuk, hogy a futószakaszokon lassabbak leszünk – nyilatkozta a verseny végén Noé. 

A nap érdekessége, hogy a női mezőnyben is ezüstérmet szerzett a Világjátékokra utazó kajakos, a paksi Kiszli Vandát ugyanis sorozatban ötödször győzte le a magyar bajnokságban Czéllai-Vörös Zsófia. A győriek kiválósága 2018-ban vette át klubtársától, Csay Rená- tától a stafétát az ob-n, azóta mindig ő nyer. Ezúttal az utolsó futószakaszig együtt mentek az éllovasok, de a Graboplast VSE világbajnoka a beszállásnál már két hajó előnyre tett szert, amit az utolsó kilométeren még növelni is tudott. 

– Ez egy kimaxolt pálya volt, két óra tömör figyelemmel. Boldog vagyok, hogy ötödször is megnyertem a magyar bajnoki címet. Nem bíztam a finisemben, ezért tudtam, hogy az utolsó forduló előtt már előnyben kell lennem, ezért próbáltam a futószakasz után erős iramot húzni, örülök, hogy bejött – mondta első értékelésében Czéllai-Vörös Zsófia 

A férfi kenusok magyar bajnoki címét Kövér Márton, a nőit Kulcsár Dorina nyerte meg. 

A bajnokság szombaton a párosok versenyével folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában