Kosárlabda

2022.03.22. 10:08

Az UNI-Győr kosarasa, Beatrice Mompremier lett a legjobb

Az UNI Győr MÉLY-ÚT amerikai centere, Beatrice Mompremier lett a női bajnokság alapszakaszának legjobbja az egyéni teljesítmény-indexet tekintve.

kisalfold.hu

A játékos 17 mérkőzésen lépett pályára, ez- alatt pedig 28,77-os VAL-t átlagolt. A szerzett pontok átlagát nézve is ő az első 18,35-tel. Az összlepattanók átlagát figyelve 11,88-os értékkel áll az élen a zöld-fehérek amerikai légiósa. Érdekesség, hogy az övé az egyetlen két számjegyű átlag. A legtöbb védő- és támadólepattanó is Mompremieré, előbbi átlaga 7,18 lett, utóbbié 4,71. 
 

A játékos így nyilatkozott saját és csapata eddigi teljesítményéről: „Összességében elégedett vagyok, mert bár szerettünk volna előbbre végezni az alapszakaszban a negyedik helynél, de mind az edzők, mind a játékosok nagyon sok munkát tettek bele a szezon eddigi részébe, így végül a negyedik hely sem rossz. Most azon dolgozunk, hogy a rájátszásban a lehető legjobb eredményt érjük el. Ami a magam teljesítményét illeti, ebben nagy szerepe van csapattársaimnak, hiszen nagyon sokat segítenek, sok labdát juttatnak el hozzám.” 
 

A play off ugyanakkor nem kezdődött igazán jól a győrieknek, hiszen a DVTK szombaton 77–73-ra nyerni tudott Győrben. Mompremier 22-es VAL-t ért el, 11 pontot szerzett, 9 lepattanót gyűjtött össze, és bár kiharcolt 6 faultot, ő is 5-öt begyűjtött, így a 35. percben kipontozódott. 
 

„Sajnos ez a harmadik vereségünk volt idén a DVTK-tól, de szerdán szeretnénk visszavágni, hiszen csak így maradhatunk versenyben” – tette hozzá a győri kosaras. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában