Ökölvívás

2022.02.01. 09:50

Győri edzőtáborban készülnek a brazilok

Élettel telt meg az elmúlt időszakban a győri Olimpiai Sportpark ökölvívócsarnoka, ugyanis a magyar és a brazil válogatott is együtt készült a jövő héten esedékes, debreceni Bocskai-emlékversenyre.

Szabó Gábor

A brazilok jól érzik magukat Győrben, elégedettek az Olimpiai Sportpark lehetőségeivel. 

A hétvégével a magyar csapat befejezte győri edzőtáborát, ám a dél-amerikai bokszolók egészen február 7-ig kihasználják a létesítmény kiváló adottságait. 

 

A mieink számára ez volt az utolsó válogatott-összetartás a debreceni viadal előtt, amely az elmúlt évek során Európa egyik legrangosabb amatőr­viadalává nőtte ki magát. 

 

Több győri ökölvívó is ringbe szállt a korábbi években ezen a viadalon, ezúttal azonban nem lesz bokszolója a GYAC szakosztályai közé bekerült győri Gladiátoroknak. 

 

„A magyar bajnok Gerzsenyi István lett volna az indulónk, de sajnos neki is pozitív lett a koronavírustesztje, ami miatt egyelőre pihen, az edzőtáborban sem vett részt, illetve az emlékversenyt is kihagyja – kezdte Nagy Zoltán, a GYAC ökölvívóinak vezetőedzője. – Ő legkorábban a márciusi, U22-es Európa-bajnokságon léphet újra ringbe. Rajta kívül jelenleg válogatottságra esélyes sportolónk nincs, de dolgozunk azon a klub vezetésével, hogy minél több ígéretes sportoló kerüljön ki tőlünk. Azt gondolom, a GYAC-ba való belépéssel jó irányba indultunk el, szerencsére az országos szövetséggel is jó a kapcsolatunk, a pandémia okozta nehézségekre anyagi kompenzációt ígértek. Szóval kezdünk kiegyenesedni.” 

 

A kiváló körülmények miatt esett a brazilok választása az Olimpiai Sportparkra. A Magyar Ökölvívó Szövetség felől érkezett jelzés, hogy megfelelő helyszínt keresnek a brazil válogatott felkészüléséhez, így döntöttek a győri létesítmény mellett, hiszen minden feltétel – szállás, étkezés, edzéslehetőség – adott volt. 

 

„Ebben a koronavírusos helyzetben ez nagyon fontos, hiszen eléggé óvatosak a brazilok, külsősökkel eleve minimálisra csökkentik a találkozásokat” – mondta el Nagy Zoltán, aki azt is elárulta: a a 15 versenyzővel és öttagú szakmai stábbal érkezett brazilok egy hete készülnek Győrben. A válogatottkeretben olimpiai és világbajnoki ezüstérmes bunyós is van. 

 

„Ez a közös edzőtábor rendkívül hasznos volt a magyar válogatottnak is, az pedig mindenképpen inspiráló utánpótláskorú versenyzőink számára, hogy ilyen klasszis bunyósokat láthatnak felkészülés közben” – tette hozzá a szakember. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában