kiállítás

2021.03.09. 10:28

Megyei foci – Piros lap után együtt vonult le a pályáról a kimlei csapat Mosonszolnokon

Vasárnap idő előtt ért véget a Mosonszolnok–Kimle megyei II. osztályú bajnoki mérkőzés, mivel a vendégcsapat játékosai egy kiállítást követően nem akartak tovább futballozni, s az öltözőbe küldött kapusukkal együtt vonultak le a pályáról.

Szeitz tibor

A félbeszakadt találkozó kapcsán megkerestük a hazai egyesület elnökét, Lachmann Jánost.

„Szeretném azzal kezdeni, nem volt benne a mérkőzésben, hogy idő előtt véget ér – kezdte a mosonszolnoki sportvezető. – Egy tizenegyes után, amit nyilvánvaló kezezésért ítélt meg nekünk a meccset amúgy jól vezető bíró, ellenfelünk kapusa durván kifakadt, s a játékvezetőnek nem is lehetett más választása, mint hogy kiállítja őt. Ami ezután történt, azon magunk is meglepődtünk, ugyanis a többiek követni kezdték a kiállított kapust, s egyszerűen levonultak a játéktérről.”

Úgy tudni, voltak előzményei is a vitatott szituációnak.

„Még az első negyedóra végén a kimleiek egyik fiatal játékosa vélhetően vétlenül megütötte az egyik labdarúgónkat, akinek el is tört az orra. Emiatt csupán sárga lapot kapott, ám egy perc múlva egy talpalásért megkapta a második sárgáját is. Aztán az emiatt reklamáló kimlei edzőt is kiállította a játékvezető. Nyilván ezek is közrejátszottak abban, hogy a vendégek kapusa kifakadt, s ahogy a tizenegyesünk után reklamált” – folytatta a hazai klub elnöke, aki hozzátette: várhatóan megkapják a három pontot, de jobb lett volna, ha a pályán dől el a mérkőzés. A korábban bajnok, majd hullámvölgybe kerülő csapatuk az új edző, Kertész Balázs munkájának köszönhetően egyre jobb formában, s már-már újra a dobogó közelében van.

Visszatérve a különös levonulásra, megkerestük a kimleiek elnökét is. Józsa Béla nem kívánt az esettel kapcsolatban nyilatkozni, s csupán annyit mondott, a vélt igazságtalanságot és a vereséget is el kell tudni viselni, nem kellett volna a játékosoknak levonulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában