Labdarúgás

2021.02.25. 08:03

NB III foci: rajt hosszú szünet után, megyei csapatokkal

Hosszú téli szünetet követően vasárnap a 22. fordulóval folytatódnak az NB III Nyugati csoportjának küzdelmei.

Németh Richárd

A Credobus Mosonmagyaróvár az éllovas mögött hat ponttal elmaradva várja a tavaszi rajtot.

„Bár kisebb-nagyobb sérülések voltak a felkészülés során, de bizakodó vagyok – kezdte Varga László, a Lajta-partiak vezetőedzője. – A célját elérte a felkészülés, sikerült fejlődni, az új játékosok beépítése a játékrendszerbe jól halad, de még kell egy kis idő hozzá. Tavasszal ugyanaz az elvárás, mint eddig: olyan stabil, stílusos játékot játszani, amiről megismernek minket.”

Érkezett: Bakos Szabolcs (III. ker. TVE), Szabó Zsolt (Pápa), Oláh László (Békéscsaba). Távozott: Nagy Lionel (Csorna), Bölönyi Bence (Ménfőcsanak), Kozma Richárd (ESMTK), Laki Balázs (Ausztria).

A lipótiakat ismét nagy érvágás érte, hiszen újfent leggólerősebb játékosukat vesztették el.

„Télen igyekeztünk megfelelő csatárt keresni Szabó Lukas helyére, de sajnos nem találtunk. Ilyen kaliberű játékos hiányát bármelyik csapat megérezné – mondta Varga Péter, a Lipót trénere. – Át kell szerveznünk a játékunkat, ahhoz viszont idő kell, hogy csapatként kompenzálni tudjuk a hiányát. Védekezésben sokkal masszívabbnak kell lennünk, mert nem biztos, hogy tudunk annyi gólt lőni, mint ősszel.”

Érkező: nem volt. Távozott: Nyári Martin (Ausztria), Schillinger Richárd (Bácsa), Szabó Lukas (Dorog).

A Sopron újoncként a dobogóért harcolhat a folytatásban.

„Továbbra is a helyi fiatalokra számítunk a csapatnál, és a legfontosabb, hogy töretlen maradjon a játékosok fejlődése. A céljaink nem változtak: szeretnénk bennmaradni és később meghatározó csapat lenni az NB III-ban. A felkészülés alatt voltak nehézségeink, de bizakodóak vagyunk, és szeretném, ha az erények megtartása mellett kialakulna a stílusunk” – mondta Weitner Ádám vezetőedző.

A keretben nem volt változás.

A Sza-Bi Qualit Ménfőcsanaknak nehéz dolga lesz, de szeretné kiharcolni a bennmaradást.

„A bennmaradó helytől kilenc ponttal vagyunk lemaradva, s a pozíciónkból adódóan tavasszal minden meccsen az életben maradásért küzdünk. A felkészülésünk jól sikerült és a sérülések is elkerültek minket. Van egy célunk, bízok a keretben és remélem, sikerül a szebbik arcunkat mutatni a következő tizenhét fordulóban” – nyilatkozta Hannich Péter, a Csanak szakvezetője.

Érkezett: Pálfi Donát (Gyirmót – kölcsön), Kecskés Domonkos (Ausztria), Szigeti Norbert (Ausztria), Sipőcz János (Lébény), Bölönyi Bence (Mosonmagyaróvár), Ominger Bence (Gyirmót), Kovács Ákos (Abda). Távozott: Sánta András (abbahagyta, edzőként ETO), Vincze Ádám (ETO), Tamás Attila, Hontvári Tamás (mindkettő DAC), Szalai Csaba (Pápa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában