szabadidősport

2021.02.25. 07:26

Egy klub két sportággal Sopronban

A közelmúltban megalakult új egyesület, a Lővér Asztalitenisz és Tollas SE azzal a szándékkal jött létre Sopronban, hogy azok, akik rendszeresen szeretnének sportolni kulturált körülmények között, szakedzők segítségével, megtehessék ezt.

Páder Vilmos

Az új klub elnöke Kiss László, segítői dr. Paár Dávid (korábban a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára volt) szakmai tanácsadóként, Kovács László egykori tollaslabda-élversenyző, aki Pécsről érkezett (Senior EB +50-ben 16. helyezést ért el), valamint Bakk Miklós, a Soproni Egyetem tudományos munkatársa, jelenleg is tollaslabda-játékos.Elősorban utánpótlás-nevelő egyesület szeretnének lenni, továbbá edzéslehetőséget biztosítanak a városból korábban eltanácsolt játékosoknak, akik jelenleg Mosonmagyaróváron és Győrben NB-s bajnokságokban játszanak.

– A Baross úton, a volt szőnyeggyár területén található a termünk – mondja Kiss László. – Közösségi összefogással sikerült létrehozni. Szerencsénkre sok fiatal tartozik már hozzánk. A taglétszámunk egyre bővül, ami örvendetes, köszönhető a jó hangulatnak és a jó edzőinknek, többek között Kocsis Attilának, a város másik tollasklubja elnökének, ő is segíti munkánkat. Az asztaliteniszezőknél nagy név dr. Paár Dávid, szaktudására nagy szükségünk van, Böhm Attila, a Győri Elektromos NB-s játékosa, valamint testvére, Böhm Gábor, korábbi utánpótlás-válogatott, aki Ausztriában az első ligás Wels játékosa, ők is nálunk edzősködnek. A sors pikantériája, hogy Gábor Bükön utánpótlásedző, de sok játékosa soproni, így ők is itt edzenek. Szeretnénk a két sportágban lehetőséget biztosítani minden korosztálynak a sportolásra a hobbiszinttől az élsportig. Úgy érzem, jó úton haladunk. Mindenkivel jó viszonyt ápolunk, a jövő épül, ez a célunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában