Győri mesterverseny

2020.12.19. 06:00

Közösségépítést, tehetséggondozást szolgálnak a pólók, amelyeket aláírt Fucsovics Marci Győrben

Az év utolsó rangos hazai teniszversenyét a győri Olimpiai Sportparkban rendezték. A mesterverseny jótékonysági akcióval indult, Fucsovics Márton meglátogatta a Győri Állatmenhely lakóit, játszott az árva kutyákkal, 200 kiló tápot vitt nekik. A színvonalas, küzdelmes mérkőzéseket hozó torna szintén jó üggyel ér véget. Hazánk elsőszámú teniszezője ugyanis szignózott két DRK-pólót Győrben – a fiatalok körében trendi magyar ruha- és cipőgyártó „öltözteti” Marcit is –, amelyeket a verseny szervezői pénteken jótékonysági árverésre bocsátottak.

Szeghalmi Balázs

Forrás: Csapó Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

Indul a licit!

A szabályok egyszerűek. A Győri Família Nagycsaládosok Egyesülete és a győri Kazinczy-gimnázium „Az Iskoláért és az Anyanyelvért” alapítványa vehette át az Olimpiai Sportparkban a két mezt, amelyet Fucsovicson kívül a teljes győri mezőny (Marozsán Fábián, Piros Zsombor, Makk Péter, Madarász Gergely és Vörös Máté) szintén ellátott a névjegyével.

A két civil szervezet e-mail címén ([email protected], [email protected]) lehet licitálni a pólókra. Csakhogy ne áruljunk zsákbamacskát: a magyar címerrel díszített felső a Győri Família Nagycsaládosok Egyesületéhez került, míg a Kazinczy-gimnázium alapítványa egyelőre olyan stílusú pólót őriz, amilyenben Fucsovics is versenyzett Győrben a múlt hétvégén. Ennél még fontosabbak a célok, amelyeket a két civil szervezet képviselője megfogalmazott.

Fucsovics Márton játék közben a győri Olimpiai Sportparkban. Fotó: Huszár Gábor

Tehetséggondozás a Kazinczy-gimnáziumban

„A gimnázium alapítványa a szép magyar beszéd védelme mellett olyan iskolánkban tanuló diákokat karol fel, akik szerény anyagi körülmények között tanulnak” – kezdte Németh Tibor.

A Kazinczy igazgatója konkrét célt is megnevezett: több gimnazistának nehézséget okoz a digitális oktatás, mivel nincs olyan számítógépük, amely megfelelő lenne az otthoni tanuláshoz. Közülük legalább egy diáknak szeretnének segíteni új, erős laptoppal.

Somogyi Zsolt, a mesterverseny főszervezője, Gyertyás János, a győri nagycsaládosok elnöke, Németh Tibor, a Kazinczy-gimnázium és Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője a pólókkal, amelyet aláírt az egyik legismertebb magyar profi sportoló is. Fotó: Csapó Balázs

Nagycsaládos közösségépítés

A közhasznú győri Família Nagycsaládosok Egyesülete képviseletében Gyertyás János közösségi célt tűzött ki. „Évről évre sikerrel zárjuk a nyári táborainkat, a fiatalok mindig várják a közös vakációkat. Ha a járványhelyzet engedi – mi nagyon bízunk benne –, akkor jövőre a tizenötödik táborozást tartanánk. A vakáció alatt tartott közösségépítést pályázattal segítjük, de a részvételhez 15-20 ezer forintos önrész is szükséges. Sajnos, ezt nem engedheti minden tagtársunk, ne feledjük, nagycsaládos szülőkről van szó.

Amikor meghallották a tagok a pólólicitet, örült mindenki a lehetőségnek. Többen rögtön azt kérték: állítsuk csatasorba Fucsovics Márton aláírását azért, hogy minél több gyerkőc vehessen részt a nyári táboron” – mondta Gyertyás János.

A két sportmez árverése 2021. január 11-ig tart; addig lehet licitálni az említett két e-mail címen.

Tenisztotó karácsonyi ajándékcsomagért

Olvasóinknak is kínálnak játékot a győri mesterverseny szervezői. Akik a kisalfold.hu-n helyen válaszolnak 3+1 teniszkérdésünkre, a torna hivatalos maszkját kapják, amelyet szintén aláírt Fucsovics Márton. Emellett doboz teniszlabda és karácsonyi égődísz is kerül az ünnepi ajándékcsomagba. A válaszokat a [email protected] e-mail címre küldjék. A teniszkvízt 2020. dec. 21-én 10 óráig lehet kitölteni.

1. Melyik világklasszist győzte le Fucsovics Márton a Roland Garroson idén?

a. Dominic Thiem

b. Daniil Medvegyev

c. Stan Wawrinka

2. Melyik két Grand Slamen jutott a legjobb 16 közé Fucsovics Márton 2020-ban?

a. Wimbledon, US Open

b. Ausztrál Open, US Open

c. Ausztrál Open, Roland Garros

3. Melyik válogatottat győzte le a világcsoportba jutásért a magyar Davis Kupa-csapat márciusban Debrecenben?

a. Olaszország

b. Belgium

c. Ausztrália

+1. Hányszor nyerte az elmúlt négy évben a GYAC csapata a férfi tenisz szuperligát?

a. egyszer

b. kétszer

c. háromszor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában