Győri mesterverseny

2020.12.13. 21:28

Marci nem csak papíron a legjobb – a fiatalok megizzasztották Fucsovicsot, legyőzni nem tudták Győrben – fotók

Szoros és színvonalas mérkőzéseket hozott az év utolsó rangos hazai versenye a győri Olimpiai Sportparkban. Fucsovics Márton játéktudása, tapasztalata bajnoki címet ért, míg a magyar tenisz második vonalához tartozó tehetségek elmondhatják magukról, hogy helytálltak.

Szeghalmi Balázs

2020.12.13.Gyõri Mester Teniszverseny eredményhírdetés.Olimpiai Sportpark, Gyõr.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

Madarász Gergely majdnem meglepetést okozott

Minden kezdet nehéz, különösen igaz volt ez Fucsovics Márton első győri mérkőzésére. A világranglista 55. helyezettje itthoni „mumusa”, Madarász Gergely ellen kezdett, s már a bemelegítéskor látszott rajta, hogy tart ellenfelétől. Hiába választja el a két játékost több száz hely a világranglistán, Madarász a nyári szuperligás csapatbajnokság során már „meglepte”, azaz legyőzte Fucsovicsot. Így borítékolható volt, hogy a legjobb magyar férfi teniszező és balkezes vetélytársa ismét szoros mérkőzést vív majd az A-csoportban.

Ez annyira bejött, hogy Madarász 6:4, 4:2-re vezetett Fucsovics ellen, s labdája volt az 5:2-höz is. A virtuális meccslabdát azonban nem sikerült megnyernie, Fucsovics pedig lassan és biztosan a maga javára fordította a mérkőzést. Madarász Gergelyt így is dicséret illeti: egyrészt kiválóan játszott, másrészt miután fordult a kocka, nem omlott össze fejben, végig képes volt a lépést tartani a legjobbal.

Köszönet a győri fizioterapeutának

A kétnapos, zárt kapus verseny B jelű triójának nyitányán az idei magyar bajnok Marozsán Fábián fordulatos meccsen verte a tavalyi ob-győztes Makk Pétert, majd Fábián Vörös Máté legyőzésével döntőbe jutott. Ahhoz, hogy Fucsovics Márton is biztosítsa a helyét a győri fináléban, a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros Zsombort kellett felülmúlnia.

A 21 éves teniszező pozitív szemlélettel lépett pályára, alig adott „ingyen labdát” Fucsovicsnak, s így az első játszma rövidítésében 5:1-re is vezetett. Innen hat labdát nyert zsinórban Fucsovics, s mivel a bokáját is meghúzta Piros, a második szettben már nem voltak nyitott kérdések.

„Óriási élmény volt teniszezni Fucsovics Marci ellen. Tétmeccset még sohasem játszottunk, örülök, hogy szoros meccset vívtunk. Köszönöm Végh Barnabásnak, a verseny fizioterapeutájának (a győri szakember a magyar felnőtt labdarúgó-válogatottat is segíti – a szerk.), hogy rendbe tette a bokámat. Jobb lett, mint újkorában” – mondta mosolyogva Zsombor. Ezt követően Piros a bronzmérkőzésén küzdelmes csatában győzte le Makk Pétert.

Piros Zsombor és Fucsovics Márton „kézfogása”.

Egyórán át méltó ellenfél a döntőben

A döntőben több mint egyórán át fej fej mellett haladt Marozsán Fábián Fucsoviccsal, aki 7:6, 2:1-re vezetett, amikor Marozsán sportszerűen „felülbírálta” a székbírót és lemondott a javára ítélt vitatott pontról. A közel negyedórás játékot végül Fucsovics nyerte, s innen meg sem állt a győri mesterverseny bajnoki címééig. „A döntőben láttam biztató jeleket, agresszíven teniszeztem, jól szerváltam. Az elkövetkező két hétben a fizikai felkészülésen lesz a hangsúly, még jobb kondícióba szeretném dolgozni magam 2021-re” – búcsúzott Győrtől Fucsovics Márton.

Marozsán Fábián, a második helyezett.

Tervek

„Az első visszajelzések szerint remek tornát hoztunk össze. Aminek külön örülök, hogy sikerült összefogni az ügy érdekében. Tervezzük a győri mesterverseny folytatását. Felmerült, hogy jövőre női teniszezőkkel és határon túli magyar játékosokkal bővítsük a mezőnyt. Remélhetőleg addigra a járványt is magunk mögött tudhatjuk és nézők a helyszínen élvezhetik a labdameneteket” – értékelt Somogyi Zsolt főszervező.

Eredményhirdetés után a főszereplők közös képen. Fotók: Huszár Gábor

Eredmények

A csoport: Fucsovics Márton-Piros Zsombor 7:6, 6:4

B csoport: Marozsán Fábián-Vörös Máté 6:4, 6:1

Az 5. helyért: Madarász Gergely-Vörös Máté 6:7, 6:3, 10-8 – döntő rövidítés

A 3. helyért: Piros Zsombor-Makk Péter 3:6, 6:3, 10-6 – döntő rövidítés

Döntő: Fucsovics Márton-Marozsán Fábián 7:6, 6:1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában