Győri mesterverseny

2020.12.12. 16:31

Győri mesterverseny – Fucsovics Márton szorult helyzetből, nehezen nyert az első csoportmeccsén – fotók

Madarász Gergely 6:4, 4:2-re vezetett a legjobb magyar teniszező ellen a győri mesterverseny első játéknapján. Érett a meglepetés, de Fucsovics Márton végül fordítani tudott.

kisalfold.hu

2020.12.12.Gyõri Mester Teniszverseny.Olimpiai Sportpark, Gyõr.Képen:Fucsovics Márton.fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

Bár a világranglistán több száz hely a különbség Fucsovics Márton és Madarász Gergely között, sejthető volt, hogy a két teniszező szoros mérkőzést vív majd az A-csoportban. Madarász a nyári szuperligás csapatbajnokság során ugyanis már „meglepte”, azaz legyőzte Marcit.

 

A fővárosi teniszező most is közel állt a meglepetéshez, a második játszmában 4:2-es vezetésnél labdája volt az 5:2-höz. A virtuális meccslabdát azonban nem sikerült megnyernie, Fucsovics pedig lassan, de biztosan a maga javára fordította a mérkőzést. Madarász Gergelyt így is dicséret illeti: egyrészt most is kiválóan játszott, másrészt miután fordult a kocka, nem omlott össze fejben, végig képes volt a lépést tartani Marcival.

A kétnapos, zárt kapus verseny B jelű triójának nyitányán az idei magyar bajnok Marozsán Fábián fordulatos meccsen verte a tavalyi ob-győztes Makk Pétert, aki később Vörös Máté legyőzésével őrizte meg esélyét a csoportelsőségre. A szombati utolsó találkozón a 2017-ben junior Australian Open-győztes Piros Zsombor könnyedén legyőzte Madarászt.

1. játéknap eredmények

Marozsán Fábián-Makk Péter 6:7, 6:2, 10:4 (döntő játszma tie-break)

Fucsovics Márton-Madarász Gergely 4:6, 7:6, 10:3 (döntő játszma tie-break)

Makk Péter-Vörös Máté 7:5, 6:7, 10:4 (döntő játszma tie-break)

Piros Zsombor-Madarász Gergely 6:1, 6:2

A győri mesterverseny vasárnap reggel 9 órától folytatódik, a Sport 1 élőben közvetíti a meccseket este 18 óráig. Vasárnap 9 órakor Marozsán-Vörös meccsel rajtol a műsor, majd 10.30-tól a Fucsovics-Piros összecsapással zárul a csoportkör. A folytatásban a csoportharmadikok az ötödik helyért játszanak 12.30-tól, a második helyezettek a bronzmeccsen lépnek pályára 14 órától, majd a csoportgyőztesek vívják a döntőt 15.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában