Salakpüfölés

2020.06.26. 11:02

A győri teniszezők az aranyéremre hajtanak a Szuperligában

Az elmúlt három évben egy arany- és két ezüstérmet hozott haza Győrbe a Somogyi Elektronic-GYAC csapata. A kisalföldi teniszezőknek idén is reális esélyük van a bajnoki címre a Szuperligában, de ehhez valószínűleg idén is le kell győzniük a Fucsovics Mártonnal felálló MTK-t.

Szeghalmi Balázs

Fotó: Zador Peter

Erős mezőny

Ha megnézzük a nevezési listákat, felettébb erős névsorral találkozunk. Ebben szerepet játszik, hogy nemzetközi versenyek híján a legjobbjaink is keresik a lehetőséget, hogy tétmeccseken léphessenek pályára. Az utóbbi évek legsikeresebb magyar teniszezője, a világranglistán 31. helyezésig jutó Fucsovics Márton szinte biztosra vehető, hogy az elődöntőtől kezdve erősíteni fogja a fővárosi egyesületet, míg a Budaörs csapatában ütőt ragad az a Szergij Sztahovszkij, aki 2013-ban Wimbledonban legyőzte Roger Federert.

A kisalföldi teniszezők a csapategységben bízhatnak, valamint abban, hogy a tehetséges fiatal magyar válogatott teniszezők közül négyen (Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Fajta Péter és Makk Péter), a helyi játékosok közül Rózsa Gábor, Trapli Szabolcs és Somogyi Zsolt is a győri gárdát erősítik. Papíron a Somogyi Elektronic-GYAC–MTK párharcában a Balázs Attila–Fucsovics Márton rangadó is összejöhet, a két legjobb magyar teniszező párharca mindig különleges csemege.

A győriek fiatal tehetsége Marozsán Fábián pár hete a Budapest Kupán Fucsovics Mártont is legyőzte. Elképzelhető, hogy a győri aranyéremhez most is hasonló bravúrra lesz szükség. Fotó: Zádor Péter (Huntennis.hu)

 

Valkusz Máté visszatér

„Sajnos, erre a találkozóra most kicsi az esély. Ati sérüléssel bajlódik, de nem elképzelhetetlen, hogy játékával segíteni tud bennünket. Örülünk Valkusz visszatérésének, akit több mint egy éve sérülések gátoltak a versenyzésben – kezdte Somogyi Zsolt, a győriek csapatkapitánya. – Bár célkitűzésünk az aranyérem megszerzése, lépésről lépésre gondolkodunk. Rendkívül kiegyensúlyozott erőkből áll majdnem mind a nyolc csapat, a csoportkörben sem számíthatunk könnyű találkozókra.”

Az utóbbi években a sorsolás terén sok szerencséje nem volt a Kálóczy téri csapatnak, legalábbis abban a tekintetben, hogy alig volt hazai mérkőzésük. Fortuna idén kegyesebb volt a csapathoz: vasárnap (június 28.) 11 órától a Halasi TC-Római Teniszakadémia együttesét, míg kedden (június 30.), szintén 11 órától a siófoki és székesfehérvári közös csapatot, a Siófok Spartacus-Bregyó TC gárdáját látják vendégül Révfaluban. Utóbbi két csapat vívta a 2018-as döntőt, akkor pár labdamenet döntött a bajnoki címről.

Egyben maradt a közösség

„Bizakodóan tekintünk a Szuperliga elé, már csak azért is, mert egy hónapja veszélybe került az indulásunk is. Örülünk annak, hogy a tehetséges fiatalokból és tapasztalt játékosokból (a győri csapat nevezte az egykori kiváló Davis-kupa-játékost, a Magyar Tenisz Szövetség elnöki posztjára pályázó Bardóczky Kornélt is – a szerk.) álló, kiváló közösséget sikerrel egyben tartottuk” – zárta szavait Somogyi Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában