Helyi sport

2018.07.26. 09:24

Férfi tenisz - A GYAC a szuperliga döntőjébe jutott, de nem védte meg bajnoki címét

Közel volt az arany, de története első bajnoki címét nem tudta megvédeni a GYAC a férfi tenisz szuperligában. A legfelsőbb osztályban a győri teniszezők attól a székesfehérvári és siófoki csapattól kaptak ki, amely ellen a csoportkörben győztek.

Szeghalmi Balázs

Alig egy hét alatt négy meccset vívott a GYAC csapata a szuperligában. A csoportmérkőzéseket biztosan hozták a győri teniszezők, az elődöntőben viszont váratlanul nehéz helyzetbe kerültek a legmagasabb szinten utolsó szezonját játszó Kisgyörgy Gergely vezette Diego ellen.


A Szuperligában előbb játsszák a páros mérkőzéseket, mint az egyeseket, s ez a Diegónak kedvezett. A Davis Kupa csapat korábbi erőssége, Kisgyörgy mindig jobban játszott párosban és a vezetésével két szoros meccsen, 2-0-ás előnyre tett szert a fővárosi gárda.

 

A győri csapat tagjai (b-j): Kéki Márk, Valkusz Máté, Makk Péter, Kisantal Dominik, Balázs György, Somogyi Zsolt, Bardóczky Kornél, Rózsa Gábor, Trapli Szabolcs, Bíró André.


Fordítás 0-2-ről


"Az elődöntő igazi teniszkrimi volt. Pár ponttal vesztettük el a párosokat, de a csapat tartását mutatja, hogy azok a játékosok, akik párosban vesztesen hagyták el a pályát (Valkusz Máté, Bardóczky Kornél, Balázs György), rövid időn belül felálltak a padlóról és egyesben nyertek. 18 éves teniszezőnk, Makk Péter legyőzte Kisgyörgy Gergelyt, így megnyílt az út a fináléba" - kezdte Somogyi Zsolt, a GYAC csapatkapitánya.


A szuperliga döntőjében azzal a Bregyó TC-vel találkoztak a győriek, akiket egy héttel korábban 6:1-re legyőztek Székesfehérváron. A nagy téttel bíró visszavágón a különbség az volt, hogy a székesfehérvári és siófoki csapat elsőszámú játékosa, a világranglistán 220. szerb Danilo Petrovics is ütőt ragadott.


A GYAC két legerősebb játékosa, Balázs Attila és az a Lukas Rosol, aki pár éve Nadalt verte Wimbledonban, nem tudott játszani a döntőben. Mindketten a hágai nemzetközi versenyen negyeddöntőt vívtak aznap. A magyar tenisz legtehetségesebb tinédzsere, Valkusz Máté így is több pontot és játékot nyert a szerb teniszező ellen, de a döntő játszmában kicsivel alul maradt.

 

Valkusz Máté egyesben négyből három mérkőzést nyert a szuperligában. Fotó: Zádor Péter (MTSZ)


Bizonyítottak a fiatalok


"A fináléban párosban próbáltunk építeni a fiataljaink játékára, ez a taktika kis híján bejött. A Kéki Márk-Kisantal Dominik páros közel volt a meglepetéshez, de végül a döntőben is 0-2-ről indultunk. Ezt a hátrányt nem tudtuk újra ledolgozni egy nappal az elődöntő után.


Ellenfelünk több tapasztalt, jelenlegi és volt válogatott magyar játékost (Borsos Gábor, Kellner Ádám, Kiss Sebő) nevezett a döntőre. Összességében teljesítettük a célunkat, újra dobogóra álltunk. Annak külön örülök, hogy győri nevelésű, kötődésű fiatalok fontos meccseken bizonyították, hogy lehet rájuk számítani" - értékelt Somogyi Zsolt.

 

A győri Kéki Márk (j) és Kisantal Dominik (b) a szuperliga döntőjében igazolta, hogy a legmagasabb szinten is van esélyük a győzelemre. Fotó: Zádor Péter (MTSZ)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában