Helyi sport

2019.06.25. 11:42

Vastaps Sikátoron a Sztanity, Joós kettősnek

Sztanity Zoltán és Joós István olimpiai ezüstérmes kajakosok voltak a vendégek Sikátoron a Zsivótzky olimpiai kör idei konferenciáján.

kisalfold.hu

Az olimpiák infrastruktúrájának kérdéseit állította a középpontjába idei konferenciájának a sikátori Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör Egyesület. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is rangos előadógárda képviseltette magát a rendezvényen. A kör elnöke, dr. Printz János címzetes egyetemi tanár mellett Kertész István professzor emeritus ókortörténész, dr. Szikora Katalin, a TE docense, Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Hencsei Pál, az MTA doktora, Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke és még mások is szórakoztató előadásban beszéltek az olimpiák egyik fontos kérdéséről.

Joós István és Sztanity Zoltán olimpiai ezüstérmes kajakos

Két meghívott, Sztanity Zoltán és Joós István olimpiai ezüstérmes kajakos fellépése színesítette a programot. Papp Győző, a Kisalföld sportrovatvezetője segítségével a vendégek sok-sok érdekességet, történetet, személyes élményt villantottak fel gazdag sportmúltjukból. Sodró lendületű emlékezésük nagy sikert aratott és a hallgatóság vastapssal köszöntötte őket. Kovács István nyugalmazott megyei sportigazgató meg is jegyezte: a két remek kajakos nemcsak annak idején a pályán, hanem most a pódiumon is kitűnően helyt állt.


A sikátori olimpiai kör 2024-ig tartó programsorozatában a hétvégi esemény volt a harmadik nagyobb állomás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában