Helyi sport

2018.01.04. 10:56

NB II foci - Bekő Balázs az SVSE-nél

Véget ért a téli szünet a Merkantil Bank NB II csapatainál. Bár az érdemi munka csak január 8-án, hétfőn kezdődik meg az ETO-nál, Gyirmóton, Mosonmagyaróváron és Sopronban is, ezen a héten már orvosi vizsgálaton, felméréseken vesznek részt a játékosok.

kisalfold.hu

Tavaly december 10-én ért véget a szezon a Merkantil Bank NB II-ben. A háromhetes pihenőt követően tegnaptól orvosi vizsgálaton, különböző teszteken vesznek részt a csapatok tagjai.  


Változatlan a keret


A WKW-ETO FC Győr a hetedik helyen áll a bajnoki táblázaton, innen várja a tavaszi folytatást, illetve a zöld-fehérek még állnak a Magyar Kupában is, februárban a Balmazújvárossal mérkőznek a nyolc közé kerülésért.

Soós Imre sportigazgató:


„Egyelőre se érkező, se távozó játékos nincs, változatlan kerettel indul a munka. Szerdától orvosi vizsgálatokkal és különböző terhelésélettani tesztekkel kez- dődött meg a felmérés. Az érdemi felkészülési szakasz hétfőn indul. Edzőtábort is tervezünk a télre, de az még nem dőlt el, hogy itthon dolgozunk vagy külföldre is utazunk majd."


A tervezett edzőmérkőzések: január 20., 11 óra: ETO FC Győr–Pápai Perutz, 13 óra: ETO FC Győr–Ajka. Január 27., 11 óra: ETO FC Győr–Nové Zámky (szlovák III.). 13 óra: ETO FC Győr–KFC Komarno (szlovák II.). Január 31., 13 óra: ETO FC Győr–Lokomotiv Zvolen (szlovák II.), 15 óra: ETO FC Győr–Mosonmagyaróvár. Február 3., 11 óra: ETO FC Győr–Samorin (szlovák II.), 13 óra: ETO FC Győr–Sered (szlovák II.). Február 7. és 10.. még nincs lekötött ellenfél. Február 17., 16 óra: ETO FC Győr–Csorna.


Még nincs vezetőedző


A Gyirmót FC Győr január 8-án kezdi el a felkészülést a tavaszi idényre. Az NB II-es táblázaton nyolcadik helyezett csapat Gyirmóton dolgozik az első három hétben, majd ezután egy hétig Horvátországban edzőtáborozik.


A klub még nem jelentette be az új vezetőedző személyét, az eddigi megbízott, Hannich Péter viszont megfelelő licenc hiányában nem folytathatja a munkát.

A tervezett és nem teljes felkészülési program. Január 13.: FC Admira Wacker (osztrák I.)–Gyirmót FC Győr, Bécs. Január 17.: NK Maribor (szlovén I.)–Gyirmót FC Győr, Lendva. Január 24.: Gyirmót FC Győr–DAC Dunajska Streda (szlovák I.). Január 27–28.: Alcufer-kupa.


Rengeteg mérkőzés


Az alsóház éléről, a 15. pozícióból várja a tavaszi folytatást a Credobus-Mosonma- gyaróvár. A Lajta-parti együttes ma kezdi a felkészülést, a héten szintfelmérés, hétfőtől napi két edzés és sok-sok edzőmérkőzés vár a csapatra.


„A hét hátralévő két napjában szeretnénk ráhangolódni a felkészülésünkre. A komoly munkát hétfőtől kezdjük el, naponta két gyakorlást és több felkészülési találkozót írtunk elő a keretnek" – árulta el Várhidi Péter vezetőedző.

A szakvezetőtől megtudtuk, télen nem vonul edzőtáborba a mosonmagyaróvári csapat.


„Úgy gondolom, itthon is minden adott az eredményes felkészülésre, rengeteg helyen van már olyan műfüves pálya, amit télen is lehet használni. Ha nem lesznek extrém körülmények, gondolok itt nagyon hidegre és nagy havazásra, nem lesz gond" – tette hozzá a szakember, akit a keretet érintő változásokról is kérdeztünk.

„Konkrét igazolásról még nem tudok beszámolni, már azért sem, mert előbb az élő szerződéseket fel kell bontani. Két játékos viszont biztosan távozik. Juhász György és Karacs Péter sem velünk kezdi el a felkészülést."


A tervezett felkészülési mérkőzések: január 17., 13 óra: Mosonmagyaróvár–Pápai Perutz. Január 20., szombat: egymás között. Január 23., kedd, 13 óra: Mosonmagyaróvár–Videoton II. Január 23., kedd, 15 óra: Mosonmagyaróvár–MFK Zvolen (szlovák II. o.). Január 25., kedd, 13 óra: Mosonmagyaróvár–Gyirmót II. Január 25., kedd, 15 óra: Mosonmagyaróvár–FC Samorin (szlovák II. o.). Január 27., szombat, 11 óra:


Mosonmagyaróvár–Inter Bratislava (szlovák II. o.). Január 27–28., Alcufer-kupa, Horváth Ferenc-emléktorna, Győr. Január 30., 18 óra: Mosonmagyaróvár–Öttevény. Január 31., 15 óra: WKW-ETO FC Győr–Mosonmagyaróvár. Február 1., 18 óra: Lipót-Pékség–Mosonmagyaróvár. Február 3., 11 óra: Mosonmagyaróvár–Csorna. Február 3., 13 óra: Mosonmagyar- óvár–BFC Siófok. Február 7., 11 óra: Mosonmagyaróvár–FC Ajka. Február 10., 11 óra: Mosonmagyar- óvár–Herold Trans-Ménfőcsanak. Február 14., 15 óra: Mosonmagyar- óvár–VLS Veszprém. Február 17., 11 óra: Mosonmagyaróvár–SC Neusiedl (osztrák III. o.).


Új szakember irányít


A táblázat utolsó helyéről várja a folytatást a nagy múltú Soproni VSE. A lila-fehéreknél továbbra sem rózsás a helyzet. A téli pihenő lejárta előtt kérdeztük Pöltz Róbertet, a futball kft. társügyvezetőjét a csapat körüli helyzetről és a változásokról.


„A felkészülési időszak január 10-én kezdődik és új szakvezetővel, Bekő Balázzsal vágunk neki a tavaszi idénynek. A mi részünkről örülünk, hogy elvállalta a feladatot. Az eddigi megbízott edzőnek, Bánfalvi Zsoltnak élő szerződése van, ő továbbra is nálunk marad. Az új szakvezető fogja majd eldönteni, hogy a jelenlegi játékoskeretből kire lesz szüksége. Két futballistánknak lejárt a szerződése: Varga Szabolcs és Kulcsár Kornél már el is hagyták a klubot."


A csapat szerepléséhez szükséges anyagi háttér megteremtéséhez még tartanak a tárgyalások.

„Tudjuk, az idő sürget, ezért lenne jó minél előbb zöld utat kapni. Egy biztos, sokat botlani  nem lehet, ha bent akarunk maradni a másodosztályban" – említette Pöltz Róbert.


A tervezett felkészülési mér- kőzések: január 17., Swietelsky-Haladás–SVSE, helyszín később lesz. Január 27., Király SE Szombathely–SVSE. Február 3., SVSE–FC Ajka. Február 7., SVSE–Szolnoki MÁV. Február 17., SVSE–Samorin (szlovák). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában