Helyi sport

2017.12.06. 15:30

Borkai Zsolt bejelentette: új tulajdonosa van az ETO-nak Győrben

Mányi József az új tulajdonos, a nagypályás labdarúgás és a futsal ezentúl különválik.

kisalfold.hu

[namelink name="Borkai Zsolt"] polgármester a győri városházán bejelentette, hogy új tulajdonosa van az ETO-nak: Mányi József kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szerzett a klubot eddig is működtető Kft-ben.

Új tulajdonosa van az ETO-nak. Fotók: Mészáros Mátyás


A Mányi József tulajdonában lévő Ker-Gasztro Kft. lett az ETO FC Győr labdarúgócsapatának új tulajdonosa.


A 113 éves, jelenleg másodosztályú ETO jövőjét meghatározó kérdésről született  döntés, s ezt sajtótájékoztatón jelentette be tegnap Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Mányi József

„A felelőtlen gazdálkodás miatt az ETO az elmúlt időszakban ismét bizonytalan, csődközeli helyzetbe került, hallottuk a segélykiáltásokat,  számos panaszt kaptam magam is a kifizetések, bérek elmaradása miatt" – fogalmazott kritikusan  a városvezető, aki hozzátette: az önkormányzat tavaly 150 millió forinttal  támogatta a klub utánpótlás-nevelését, idén már 75 millió forinttal, s  további 75 millió forintot tartalékba helyezett a költségvetésben,  amelynek kifizetését attól tette függővé, ha látja a csapat további  sikeres szereplésének az esélyét.



Tegnap, a hetek óta tartó tárgyalássorozat lezárásaként a Mányi József tulajdonában lévő  budapesti székhelyű Ker-Gasztro Kft. csaknem százszázalékos tulajdonrészt szerzett a klubot eddig is működtető kft.-ben.  

„Remélem, hogy az új befektető érkezésével és az önkormányzat támogatásával a felnőttcsapat és a klubnál nevelkedő fiatalok sorsa is hosszú távra rendeződik. Köszönöm Csányi Sándornak és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a segítséget, amellyel a helyzet megoldását segítette, valamint azoknak a szakembereknek a munkáját, akik az elmúlt hónapok bizonytalanságában is kitartottak" – tette hozzá Borkai Zsolt.


„Ma a Ker-Gasztro Kft. kilencvenhat százalékos tulajdonrészt szerzett az ETO kft.-ben, de megszületett a megállapodás a maradék négy százalékról is, így jövő májusban százszázalékos tulajdonos lesz a cég" – mondta ezt már  Mányi József, a Ker-Gasztro tulajdonosa.


A Kisalföld érdeklődésére, miszerint lesz-e valamilyen szerepe a klubnál a korábbi tulajdonosnak, Mányi József elmondta: nem, de a további változásokról és egyéb sportszakmai kérdésekről egyelőre nem szeretne  beszélni, most a csapat pénzügyi stabilitása  a cél.


Ami biztos, hogy  a  jövőben a győri klubban különválik a labdarúgás és a futsal, amely még a  Quaestor-csoport csődje miatt egyesült 2015-ben. Úgy tudjuk, épp emiatt nem lett még százszázalékos az új tulajdonos szerepvállalása. Elképzelhető, hogy nyáron más városba költözik a futsalcsapat.


„A legfontosabb most a »tűzoltás«. Szeretném, ha mindenkinek nyugodt lenne a karácsonya, ezért először a kifizetéseket akarjuk rendezni. Elsődleges feladatunk, hogy rendezzük a klub és az akadémia helyzetét,  először rendet, nyugalmat és kiegyensúlyozott működést kell teremtenünk. Ezután következhet a célok megfogalmazása"  – emelte ki befejezésül Mányi József, aki korábban a SZEOL futballcsapatának  is a tulajdonosa volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában