Helyi sport

2016.11.08. 09:00

Győr Sharks: megtisztelő és motiváló feladat a válogatottság

Ugyan a belgák ellen kikaptak a magyarok, a győri Cápák válogatott játékosai megtisztelő és motiváló feladatként tekintenek az elmúlt két mérkőzésre.

Nagy Eszter

A belgák elleni mérkőzést több mint 3500 néző látta a székesfehérvári First Fielden. Ennyi ember előtt vonult be a csapattal a pályára a hatéves leukémiás kisfiú, Álmos, aki a kezdőrúgást is elvégezhette.


Álmos nem először lépett pályára a magyar válogatottal. Legutóbbi edzésükre is ellátogathatott, amivel egyik legnagyobb vágya teljesülhetett.




A kisfiú ugyanis a kórházban töltött hosszú hónapok alatt édesapjával követte az NFL-mérkőzéseket, és már ekkor elhatározta, hogy válogatott játékos lesz.


Ilyen szívmelengető pillanatok után vette kezdetét a magyar amerikaifutball-válogatott negyedik, belgák elleni mérkőzése.


Az első negyedet követően a válogatott mezőnygóllal 3-0-ra vezetett. A vendégek ezt követően két touchdownnal fordítottak, ezzel a negyedik negyedre nagyon nehéz helyzetbe került a magyar csapat.


A Bencsics Márk vezette támadóegység bő három perccel a vége előtt Gecser Máté elkapásával faragott a hátrányon (10-13), azonban a belgák egy szép futással gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A hazai támadósor még fél perccel a vége előtt Danku Dávid révén bejutott a célterületre, ám a kirúgást követően a belgáknak már elég volt lepörgetniük az órát.


A magyar amerikaifutball-válogatott végül 20-17-re kapott ki a belga együttestől.

 

Fotó: Temes Mihály

Fotó: Temes Mihály



A válogatottat a győri Cápák hat játékosa erősítette, akik megtisztelő és motiváló feladatként tekintenek az elmúlt két mérkőzésre.


- Magyar válogatott játékosnak lenni nagyon megtisztelő, és motiválóan hat az emberre. Mindannyian kimozdulunk a klubcsapatunk komfortzónájából, új edzőkkel, új szituációkkal és új játékosokkal találkozunk, utóbbi pedig jobban összekovácsolja a magyar amerikaifutball-játékosokat - kezdte Becs László, aki azt is elárulta, mi vezethetett a csapat vereségéhez.


- A védelmünknek nehéz dolga volt, mégis jól helytálltak, voltak kulcsfontosságú védekezéseink. A speciális egységre is nagy hangsúlyt fektettünk, ennek meg is lett a gyümölcse a remek visszahordásokkal. A támadó alakulatnak viszont nem ment ennyire jól. Mint a legutóbbi mérkőzésen is, az első félidőt ezúttal is átaludtuk. A második félidőben már egy egészen más, hatékonyabb támadósor állt fel, ám a belgák ellen ez már kevés volt - tette hozzá.


A válogatott legközelebb jövőre lép pályára, ám az idei szereplés egyik játékosnak sem garancia a jövő évi szereplésre.


- Ezért minden évben meg kell küzdenünk. A kerettagság a nyár végi edzőtáborig biztos, ott dől el, hogy az ember maradhat-e, vagy csomagolhat. Folyamatos fejlődés és jó teljesítmény kell ahhoz, hogy jövőre is pályára léphessünk - mondta el Becs László, aki a Cápák felkészüléséről, céljairól is beszélt.


- Győrben most ért véget a junior szezon, jelenleg atlétika, és heti egy fociedzésünk van. Januártól kezdünk el készülni csapat szinten a tavaszi HFL-szezonra focival, atlétikával és funkcionális edzésekkel és videóelemzésekkel. Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra is, hiszen belőlük lesz a jövő HFL, vagy éppen válogatott kerete. Hogy a sportot népszerűbbé tegyük, a helyi iskolákba is gyakran ellátogatunk. Emellett a női csapatunk létszáma is szépen gyarapodik. A Győr Sharks jövőre minimum a rájátszásra hajt - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában